Στους 5.000 έχει φθάσει μέχρι σήμερα ο αριθμός των εθελοντών δοτών ελέγχου συμβατότητας μυελού των οστών του συλλόγου «Ορίζοντας» στα Χανιά, ενώ στόχος είναι ο αριθμός αυτός να φθάσει τις 10.000.

img-20170411-125733-antigrafo

Τα στοιχεία αυτά έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η εθελόντρια του συλλόγου «Ορίζοντας» Χρυσούλα Καζάκου στο πλαίσιο Εθελοντικής δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την Κρήτη με την πραγματοποίηση ελέγχου συμβατότητας εθελοντών δοτών μυελού των οστών για το αστυνομικό προσωπικό.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση των πολιτών», δήλωσε η κ. Καζάκου, ενώ όπως έκανε γνωστό από τα δείγματα που μέχρι και σήμερα έχουν ληφθεί, έξη χαρακτηρίστηκαν συμβατά. Η διαδικασία λήψης δειγμάτων από το προσωπικό της ΕΛΑΣ ξεκίνησε στις 11 το πρωί στις έδρες των Αστυνομικών Διευθύνσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ στο νησί Αστυνόμος Α’ Ελένη Παπαθανασίου, «η συμμετοχή από το αστυνομικό προσωπικό ήταν πολύ μεγάλη, ενώ στον έλεγχο συμβατότητας μπορούν να συμμετάσχουν και πολίτες». Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης «μια τέτοια δράση, αναδεικνύει την ανιδιοτέλεια και άδολη προσφορά του προσωπικού όλων των Διευθύνσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και αντικατοπτρίζει το πνεύμα αλληλεγγύης, ευαισθησίας και ανθρωπιάς που το διακατέχει». – ΑΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: