Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με αντικείμενο την κατάργηση του υφιστάμενου σήμερα δικτύου ύδρευσης από αμίαντο στην πόλη της Κισσάμου και την κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης με ταυτόχρονη εγκατάσταση ελέγχου διαρροών για εξοικονόμηση νερού και ενέργειας προχωρούν οι δήμοι Χανίων και Κισάμου.

Η προγραμματική σύμβαση εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Χανίων και όπως αναφέρει κύριος του έργου ορίζεται ο δήμος Κισσάμου και φορέας υλοποίησης ο δήμος Χανίων που διαθέτει τεχνική υπηρεσία.

Με βάση το περιεχόμενο της σύμβασης η κατασκευή του νέου δικτύου ύδρευσης θα γίνει στο ίδιο μήκος με το υφιστάμενο δίκτυο. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Κισσάμου Θοδωρής Σταθάκης, «στόχος της δημοτικής αρχής είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και των επισκεπτών μας. Θα αντικατασταθεί το υφιστάμενο δίκτυο 4.500 μέτρων στην πόλη της Κισσάμου». Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κισσάμου στα άμεσα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι η αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα. – ΑΠΕ