Στις 20 Ιανουαρίου θα γίνει η παρουσίαση των μελετών για την πρότυπη οικολογική παρέμβαση στα Λευκά Όρη, με πρωτοβουλία του «Ιδρύματος Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης». Η παρουσίαση θα γίνει στις 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Χανιών.

Η σχετική ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Χανίων:

«Η σχέση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με την φύση ήταν ιδιαίτερη. Ο διορατικός Χανιώτης πολιτικός θεωρούσε την προστασία του περιβάλλοντος βασική προϋπόθεση για την εξασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής προόδου. Το «ίδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης» ξεκινώντας να εκπληρώσει την τελευταία επιθυμία του μεγάλου πολιτικού έχει σχεδιάσει την δράση με τίτλο «Διαδρομή Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: Μια Πρότυπη Οικολογική Δράση, από το Κρητικό έως το Λιβυκό Πέλαγος μέσα από τα Λευκά όρη», η οποία γίνεται σε συνεργασία με περιβαλλοντικές οργανώσεις και περιλαμβάνει την δημιουργία δεκαπέντε μονοπατιών, ενός πρότυπου βοτανικού κήπου με αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, αλλά και την αποκατάσταση της περιοχής των Λευκών Ορέων.

Η δράση χρηματοδοτείται από τις δωρεές που έγιναν στην μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ώστε το όραμα του, που πήγαζε από την αστείρευτη αγάπη για τον τόπο του, να γίνει πραγματικότητα».

Μοιράσου το άρθρο: