Τον κόδωνα του κινδύνου κρούει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεσαγγάλων προς τους αρμόδιους φορείς, Δήμο Τεμπών, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Φιλοζωϊκές Οργανώσεις σχετικά με τις επιθέσεις αδέσποτων που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στον οικισμό Καστρί Λουτρό.

Συγκεκριμένα στον οικισμό Καστρί Λουτρό αγέλη  σκυλιών  επιτέθηκε σε ηλικιωμένο άτομο, το οποίο μεταφέρθηκε αρχικά στο αγροτικό ιατρείο και στη συνέχεια στο  ΓΝ Λάρισας προκειμένου να υποβληθεί σε  εξετάσεις και να του προσφερθούν οι απαραίτητες βοήθειες. Φυσικά δεν ήταν το μόνο περιστατικό καθώς χθες σημειώθηκε νέα επίθεση των αδέσποτων σε ηλικιωμένη γυναίκα στην οδό Αιγάνης και εδώ ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία, μεταφορά νοσοκομείο, εξετάσεις και πρώτες βοήθειες.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου από τις αρχές του χρόνου, ενημερώθηκαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, χωρίς  αποτέλεσμα. «Θα παρά καλέσουμε για ακόμα μια φορά όλους τους αρμόδιους φορείς (Δήμο, Περιφέρεια, φιλοζωική,κ.τ.λ)να κοιτάξουν το θέμα πιο ζεστά γιατί το πρόβλημα θα διογκωθεί λόγω της καλοκαιρινής φουλ σεζόν με πολλά παιδιά  και  ηλικιωμένους».

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στο πρόβλημα των κουνουπιών, το οποίο μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις εντάθηκε, «θα παρά καλέσουμε να λυθεί το συντομότερο δυνατό από την περιφέρεια και  τις υγειονομικές αρχές».

Από την πλευρά του Δήμου Τεμπών τονίζεται ότι γίνεται προσπάθεια για τον εντοπισμό τους, μεταφέρονται σε κτηνιατρείο για στείρωση και εξετάσεις και επιστρέφονται στον ίδιο σημείο όπου εντοπίστηκαν. Ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο.

Παράλληλα καλεί τους ιδιοκτήτες ζώων να φροντίσουν για τον εμβολιασμό και την φύλαξη τους.

Μοιράσου το άρθρο: