Δεύτερο φορτίο επικίνδυνων υλικών μέσα σε λίγα 24ωρα, εντοπίστηκε από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

 

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, σήμερα τα ξημερώματα, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου σε επικαθήμενο όχημα, το οποίο εκφορτώθηκε από Ε/Γ-Ο/Γ στο λιμάνι προερχόμενο από Πειραιά, εντοπίστηκαν επικίνδυνα είδη και ουσίες, συνολικού βάρους 7.426,8 κ., η μεταφορά των οποίων απαγορεύεται με κανονικά δρομολόγια Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 405/96.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 65χρονος οδηγός του φορτηγού οχήματος, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω είδη ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι οι λιμενικοί εντόπισαν και 6.930 ακόμα κιλά επικίνδυνων επικίνδυνων ειδών και ουσιών πριν από δύο μόλις ημέρες.

Οι ουσίες εντοπίστηκαν στη διάρκεια σχετικού ελέγχου πάλι σε επικαθήμενο όχημα, το οποίο εκφορτώθηκε από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στον οικείο λιμένα προερχόμενο από Πειραιά.

Εκτός της κατάσχεσης των επικίνδυνων ουσιών των οποίων η μεταφορά δεν επιτρέπεται να πραγματοποιείται μέσω κανονικών δρομολογίων εβιβατηγών πλοίων, από το Λιμεναρχείο που διενεργεί και την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Σε μια σύντομη αναζήτηση που επιχειρήσαμε, διαπιστώσαμε ότι οι αριθμοί που έχουν μπροστά τους τα αρχικά «UN», οι οποίοι διακρίνονται και στις φωτογραφίες, ονομάζονται επίσης και αριθμοί ουσιών. Πρόκειται για ένα τετραψήφιο αριθμό που έχει οριστεί από Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών, για όλες τις επικίνδυνες ουσίες και προϊόντα, (επικίνδυνα εμπορεύματα).

Είναι άγνωστο εάν οι δύο υποθέσεις συσχετίζονται μεταξύ τους.

Μοιράσου το άρθρο: