Απάντηση σε δημοσιεύματα και αναφορές στο πλαίσιο ραδιοφωνικών εκπομπών σχετικά με το φαινόμενο συσσώρευσης απορριμμάτων (μπάζα, κλαδιά, σύμμεικτα απορρίμματα κλπ) σε πολλά σημεία καθ’ όλη την έκταση των παράλληλων κυρίως δρόμων της Εθνικής Οδού, από τον Πηγιανό Κάμπο έως την πόλη του Ρεθύμνου και προς αποκατάσταση δίνει η Δημοτική Αρχή.

Στην ανακοίνωση αποτυπώνεται μια πραγματικότητα που –δυστυχώς- αφορά όλη την Κρήτη, αφού όντως αυτή την περίοδο οι επιχειρηματίες του τουρισμού προετοιμάζονται για την έναρξη της θερινής σεζόν και θεωρούν σωστό να εγκαταλείπουν αυθαιρέτως και ατάκτως τα παράγωγα της ανακαίνισης των επιχειρήσεων τους, η διαχείριση των οποίων αποτελεί αποκλειστική ευθύνη δική τους και των εργολάβων με τους οποίους συνεργάζονται.

«Είναι τουλάχιστον λυπηρό, να απεμπολούν τις ευθύνες τους και να αδιαφορούν για τις επιπτώσεις που έχουν οι πράξεις και επιλογές τους στο κοινωνικό σύνολο, εκείνοι που θα έπρεπε να ενδιαφέρονται πρωτίστως για την προστασία της καθαριότητας και της καλαισθησίας των περιοχών που ζουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στην οποία δίνονται τα στοιχεία που μπορεί να απευθυνθούν οι εμπλεκόμενοι ή και οι πολίτες όταν εντοπίζουν απόρριψη μπαζών:

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνης, παρότι δεν υπάγεται στις υποχρεώσεις της, όποτε κλήθηκε να συνδράμει στην αποκομιδή τέτοιας φύσεως απορριμμάτων, το έπραξε ευχαρίστως. Μέχρι προσφάτως δε, και προτού το φαινόμενο λάβει τις σημερινές ανεξέλεγκτες πλέον διαστάσεις, τα συνεργεία καθαριότητας, αναγκάζονταν να απομακρύνουν τα απόβλητα, με συνακόλουθες καθυστερήσεις στο έργο της καθαριότητας, υπερφόρτωση και φθορές οχημάτων και, κυρίως, οικονομικό κόστος που επιβαρύνει όλους τους δημότες.
Ο Δήμος Ρεθύμνης, λοιπόν, καλεί τους επιχειρηματίες και εν γένει τους ιδιώτες που ανακαινίζουν τις ιδιοκτησίες τους, ν’ αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν βάση την κείμενη Νομοθεσία.
Παρακαλεί δε, τους συμπολίτες οι οποίοι αντιλαμβάνονται τέτοια περιστατικά, να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δ.Ρ στο τηλ: 28319 57940.
Η συνεργασία των δημοτών είναι σημαντική στη διαχείριση ενός φαινομένου που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής μας και τις κοινές προσπάθειες διατήρησης του υψηλού επιπέδου καθαριότητας και αισθητικής που χαρακτηρίζει το Ρέθυμνο.
Υπό αυτό πρίσμα, χρήσιμο θα ήταν και δικαιότερο να κοινοποιούνται μεν και να καταδικάζονται οι συγκεκριμένες εικόνες ντροπής, από τα ΜΜΕ, αλλά να αποδίδονται και οι ευθύνες σε κείνους που τις προκαλούν με την τακτική τους.

Μοιράσου το άρθρο: