Χιονισμένος είναι ο νομός Καρδίτσας τόσο στα πεδινά όσο και στα ορεινά, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα για την ώρα. Ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας με την αυγή της μέρας ξεκίνησε τον αποχιονισμό των οδικών αρτηριών τόσο του εθνικού όσο και του επαρχιακού δικτύου. Αυτή την ώρα η χιονόπτωση συνεχίζεται σ ολόκληρο το νομό αλλά και στην πόλη της Καρδίτσας με κύριο χαρακτηριστικό το τσουχτερό κρύο που επικρατεί.
Οι οδηγοί που κινούνται στο επαρχιακό δίκτυο οφείλουν να έχουν αλυσίδες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί δεδομένου ότι αναμένονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτή την ώρα σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο, οι δρόμοι στο επαρχιακό δίκτυο της λίμνης Πλαστήρα έχουν καθαριστεί και δεν υπάρχουν προβλήματα.
Σύμφωνα με την Τροχαία Καρδίτσας, προβλήματα υπάρχουν σε δυο σημεία της Λίμνης Πλαστήρα. Συγκεκριμένα από Μ. Κορώνης προς Τσαρδάκι και στο Μορφοβούνι.
Σε ότι αφορά την περιοχή του Μουζακίου, της Αργιθέας και της Ρεντίνας αλυσίδες χρειάζονται στα εξής σημεία:
– Επ. Ο. Καρδίτσας – Άρτας, από 44ο έως 61ο χλμ., θέση «Τύμπανος».
– Επ. Ο. Μουζακίου – Στεφανιάδας, από 13ο έως 29ο χλμ.
– Επ. Ο. Μουζακίου – Λίμνη Πλαστήρα, από 8ο έως 13ο χλμ.
– Επ. Ο. Κέδρου – Ρεντίνας – Καρπενησίου, από 46ο έως 62ο χλμ., θέση «Ζαχαράκη».
Η χιονόπτωση στην πόλη της Καρδίτσας ξεκίνησε εκεί κοντά στις 8.30 το πρωί και τώρα ξεκίνησε ο αποχιονισμός των κεντρικών δρόμων και πεζοδρόμων, ενώ σύμφωνα με το Δήμαρχο Καρδίτσας Φώτη Αλεξάκο, η εκτίμηση είναι ότι μέσα στο επόμενο δίωρο θα έχει βελτιωθεί η κατάσταση. Αυτή την ώρα η χιονόπτωση είναι ασθενής και όλο το ενδιαφέρον είναι να καθαριστούν οι δρόμοι ώστε να αποφευχθεί ο πάγος.

Μοιράσου το άρθρο: