Εκτάκτως επέστρεψε το βράδυ της Παρασκευής από την Τουριστική Έκθεση στο Βελιγράδι, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, προκειμένου να είναι παρούσα σε όλη τη διάρκεια της εξέλιξης του νέου μετώπου κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει κυρίως τη Δυτική Κρήτη από αργά το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Τρίτης.


Δυναμική επαναφορά της Τουρκίας στον τουρισμό – Στροφή σε νέα μοντέλα τουριστικής ανάπτυξης

Αναφερόμενη στα μηνύματα από το πεδίο του τουρισμού, η κ. Λιονή τόνισε ότι η Τουρκία έχει επανέλθει δυναμικά και εξαιρετικά ανταγωνιστικά στον χώρο, ενώ σταθερή είναι η επαναφορά στο «παιχνίδι» και της Αιγύπτου.
Θα πρέπει να σταματήσουμε να επενδύουμε στο all inclusive και στον μονοθεματικό τουρισμό, αφού εκεί υπάρχουν πολύ πιο δυναμικοί παίκτες, τόνισε η κ. Λιονή, για να συμπληρώσει ότι έμφαση θα πρέπει άμεσα να δοθεί σε άλλες θεματικές μορφές τουρισμού που συνδέονται με τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τον αθλητισμό κλπ., με την ταυτόχρονη επαναφορά του πρωτογενή τομέα στην πρώτη θέση άσκησης πολιτικών.

Στα 5 εκατομμύρια ευρώ οι καταστροφές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο

Αναφερόμενη στις μέχρι σήμερα ζημιές που έχουν προκαλέσει τα κύματα κακοκαιρίας στο Ρέθυμνο, η κ. Λιονή ανέφερε ότι υπολογίζονται στα 5 εκ., χωρίς σε αυτά να συμπεριλαμβάνονται οι καταστροφές στο αγροτικό οδικό δίκτυο, αλλά και στη φυτική και ζωϊκή παραγωγή. Ταυτόχρονα, εκτός από τα «κόκκινα» σημεία του οδικού δικτύου, μεγάλες βραχοπτώσεις και κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί σε περιοχές που δεν ήταν αναμενόμενο, είναι επομένως επιτακτική η ανάγκη οι πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών και να μην μετακινούνται άσκοπα, στη διάρκεια της κακοκαρίας.

Ακούστε τη συνέντευξη της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου στην ΕΡΤ Χανίων:

 

Κλειστοί παραμένουν για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί τα οδικά τμήματα:

1: Ζωνιανά – Κράνα,
2: Σταυρός – Μπαλί ,
3: Το τμήμα της επαρχιακής οδού προς Καλονύκτη και
4. Παλαίλημνος – Σαϊτούρες.
5. Ρεθυμνο – Ρουσοσπίτι μέσω Ι.Μ. Αγίας Ειρήνης

Σοβαρά προβλήματα με καταπτώσεις και καθιζήσεις υπάρχουν επίσης στα τμήματα:

Ρέθυμνο – Φράγμα Ποταμών – Παντάνασσα-Απόστολοι,
Ρέθυμνο – Σπήλι – Αγία Γαλήνη,
Παλέ – Σελλιά,
Ρέθυμνο – Ρουσσοσπίτι,
Πάνορμο – Πέραμα,
Καρέ – Σελί – Γουλεδιανά – Μύρθιο και
Επισκοπή – Αργυρούπολη – ΒΟΑΚ

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου / Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Γιώργος Βλαζάκης

 

Μοιράσου το άρθρο: