Ερωτήματα ως προς το εάν επαρκούν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ για την ανακατασκευή του διατηρητέου νεοκλασικού κτιρίου επί της οδού Τζανακάκη, που πρόκειται να φιλοξενηθεί η νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη, θέτει με ανακοίνωσή της η Δημοτική Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Νάνσυ Αγγελάκη. Παράλληλα, η κ. Αγγελάκη υπενθυμίζει ότι για το ίδιο έργο, ο Δήμαρχος Χανίαων Τάσος Βάμβουκας, είχε εξαγγείλει τη χρηματοδότησή με 5 εκ., χωρίς να έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Αγγελάκη:

«Εκ νέου ανακοινώσεις, πριν λίγες μέρες από την Δημοτική Αρχή και τον κ. Βάμβουκα, για την έγκριση χρηματοδότησης με 2,5 εκατομμύρια ευρώ, του έργου της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων. Ένα έργο για το οποίο ήδη έχουν δοθεί 900.000 ευρώ για την αγορά του κτιρίου επί της οδού Τζανακάκη, με το πρώτο ερώτημα το οποίο προκύπτει να είναι, αν επαρκούν τα 2,5 εκ. ευρώ για την ολοκλήρωσή του. Έρχεται ωστόσο αυτομάτως στην σκέψη, ένα επίσης μεγάλο έργο, της «Αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς Χανίων».
Με περίσσιες ανακοινώσεις, το 2015, είχε γνωστοποιήσει ο κ. Βάμβουκας την χρηματοδότηση 5 εκ. ευρώ από το ΠΔΕ για το ξεκίνημα του έργου.
Και ενώ διανύουμε το έτος 2018, το έργο έχει μείνει στο…περίμενε! Όλο χρηματοδοτείται και όλο ξεκινάει, την ώρα που δεν έχει καν εγγραφεί στο φετινό τεχνικό πρόγραμμα έργων του Δήμου!
Τι αποδεικνύουν όλα τούτα; Μα την… εικονική πραγματικότητα στην οποία ζει ο κ. Βάμβουκας, επιβεβαιώνοντας αυτό που τόσο καιρό καταγγέλλουμε, ότι τελικά, παρά τις εξαγγελίες της Δημοτικής Αρχής, όλα μένουν στα χαρτιά και στις μακέτες».

Μοιράσου το άρθρο: