Εκδήλωση αφιερωμένη στον Τίτο Πατρίκιο, διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, την Τρίτη 26 του μηνός στις 8 μ.μ στο θέατρο ΟΥΗΛ.

Ποιητής, πεζογράφος και μεταφραστής, ο Τίτος Πατρίκιος, διαρκώς ενεργός ως πολίτης, με αδιάλειπτη και πυκνή παρουσία στα Γράμματα από το 1943 μέχρι και σήμερα, έχει βραβευτεί για το σύνολο του έργου του με το Ειδικό Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας (1994) και το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών (2008) και έχει πλέον καταξιωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους ποιητές της μεταπολεμικής και της σύγχρονης ποίησης, ενώ τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.
Με το έργο του έχουν ασχοληθεί έγκριτοι μελετητές, κριτικοί και πανεπιστημιακοί.

Στην εκδήλωση, εκτός από τον ίδιο τον Τίτο Πατρίκιο, θα μιλήσουν για το έργο του, ο Γιώργος Στεφανίδης- πρόεδρος της ELGA (Γαλλo-ελληνικός οργανισμός που προωθεί και υποστηρίζει επιστημονικά τη συνεργασία μεταξύ ΟΤΑ Γαλλίας και Ελλάδας) με θέμα «Η ποίηση του Τίτου Πατρίκιου ως ιστορική πηγή», η Ελένη Αντωνιάδου-φιλόλογος και μελετήτρια του έργου του Τίτου Πατρίκιου, με θέμα «Ως πού μπορεί να φτάσει ένας χωματόδρομος», και ο Θωμάς Μπεχλιβάνης- επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων, με θέμα «Η αειθαλής ποιητική νεότης του Τίτου Πατρίκιου».

Η Βιολέτα Π. Μπέη Φουντή, χειρουργός οδοντίατρος, έχει αναλάβει τον συντονισμό της εκδήλωσης.

Το κουιντέτο ξύλινων πνευστών του ΔΩΛ «ο ήχος ως έχει» θα ερμηνεύσει το Divertimento in B-flat major, Hob.ll:46 του J. Haydn.

Την εκδήλωση υποστηρίζει το βιβλιοπωλείο ΓΝΩΣΗ.

Μοιράσου το άρθρο: