Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών  Αλέξη Χαρίτση είχαν οι Δήμαρχοι Σφακίων Γιάννης Ζερβός , Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης και Αρχανών- Αστερουσιών Μανώλης Κοκοσάλης, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου.

Στην διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε εκτενώς  ο νέος νόμος για την αυτοδιοίκηση  «Κλεισθένης Ι».

Ο Δήμαρχος Σφακίων αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος, κυρίως στις ελλείψεις εξειδικευμένου προσωπικού, ειδικότερα στην τεχνική υπηρεσία όπου υπάρχει αδυναμία επάρκειας και υλοποίησης σε έργα των μελετών και των χρηματοδοτήσεων που έχει εξασφαλίσει μέχρι τώρα. Επίσης στην αδυναμία διοικητικής υποστήριξης από συναρμόδιες υπηρεσίες και στις γραφειοκρατικές και οικονομικές δυσπραγίες που καλείτε να αντιμετωπίσει. Επεσήμανε την αναγκαιότητα στήριξης των δήμων με ελλείψεις προσωπικού, στα προαναφερόμενα θέματα και αντιμετώπισης των προβλημάτων με την στελέχωση τους με ανάλογη αναπροσαρμογή των ΚΑΠ για τη λειτουργία τους.

Στη συνέχεια ο κ. Ζερβός πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στη ΜΟΔ όπου συζήτησε την παροχή κατευθυντηρίων γραμμών, στήριξη, μεταφορά τεχνογνωσίας για την επίλυση τεχνικών προβλημάτων του δήμου και ειδικότερα οδικών έργων περιοχής Μασχάλης Αγίας Ρουμέλης και Λύκου – Φοίνικα της Τ.Κ. Ανωπόλεως.

Μοιράσου το άρθρο: