Στο διεθνές συνέδριο – σεμινάριο με τίτλο “ Employability Ambassadors+” που αφορούσε στην ενίσχυση της απασχόλησης και πραγματοποιήθηκε στη Μολίνα της Ισπανίας συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης.

Το συνέδριο συνδιοργάνωσαν οι Εθνικές Μονάδες Συντονισμού Erasmus + για τη Νεολαία της Ελλάδας και της Ισπανίας και την Περιφέρεια εκπροσώπησε το στέλεχος της Κωστής Φλουρής ειδικός σε θέματα Δια Βίου Μάθησης. Συμμετείχαν εκπρόσωποι από Ιταλία, Πορτογαλία, Κροατία, Ρουμανία, Λουξεμβούργο, Αγγλία και Πολωνία. Σκοπός της συνάντησης ήταν να δοθούν στους συμμετέχοντες γνώσεις και δεξιότητες που θα ενισχύσουν αποτελεσματικά την απασχόληση εντός της τοπικής τους κοινωνίας. Στην διάρκεια του σεμιναρίου, υπήρξε η δυνατότητα σε συμβούλους απασχόλησης-εκπαιδευτές ενηλίκων να δουλέψουν βιωματικά με εθελοντές ανέργους, να ανταλλάξουν εμπειρίες επαγγελματικού προσανατολισμού και να καταθέσουν ιδέες για την εφαρμογή των ευρωπαϊκών στρατηγικών για την απασχόληση και τη δια βίου μάθηση σε περιφερειακό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, οι νέοι και νέες ενημερώθηκαν σχετικά για τους τρόπους που μπορούν να αναζητήσουν εργασία, να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα και σε δράσεις εθελοντισμού σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Μέσω βιωματικών ασκήσεων και εργαστηρίων αναπτύχθηκαν δεξιότητες συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού προκειμένου οι σύμβουλοι να είναι σε θέση να υποστηρίξουν όσους βρίσκονται στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας, σπουδών ή ανάπτυξης μιας επιχειρηματικής ιδέας.

Δυναμική ήταν η εκπροσώπηση της Περιφέρειας Κρήτης μέσω της παρουσίασης των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει στο πεδίο της παιδείας, δια βίου μάθησης και απασχόλησης και ιδιαίτερα με τον συντονισμό βιωματικού εργαστηρίου με τίτλο: «Δεξιότητες συμβουλευτικής και υποστήριξης ανέργων στη Μεσόγειο» που υλοποίησε ο Κωστής Φλουρής.

Μοιράσου το άρθρο: