Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Αθανάσιο Καπρέλη, σχετικά με την εφαρμογή νέων μέτρων του ΠΑΑ 2014-2020.
Ετοιμάζεται με επιμέλεια το μέτρο της νιτρορύπανσης, σύντομα θα προκηρυχθεί το μέτρο για τη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων, ενώ μεγάλος αριθμός αιτήσεων έχουν ήδη υποβληθεί στη βιολογική γεωργία.
Ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ τόνισε ότι οι πληρωμές των ενισχύσεων έγιναν έγκαιρα και για δεύτερη χρονιά δεν καταλογίστηκαν πρόστιμα. Παρόλα αυτά υπάρχουν εκκρεμότητες στις πληρωμές, όπως η Εξισωτική Αποζημίωση Έτους 2015, η οποία έχει προγραμματιστεί να καταβληθεί στους δικαιούχους στις αμέσως επόμενες πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αυτή αφορά και κτηνοτρόφους οι οποίοι έκαναν εμπρόθεσμη απογραφή στα μητρώα κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης, καθώς και τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.
Ο κ. Κόκκαλης ευχαρίστησε τον κ. Καπρέλη για την ουσιαστική ενημέρωση και τόνισε πως η έγκαιρη και χωρίς καθυστερήσεις καταβολή ενισχύσεων, εξισωτικών κλπ., πρέπει να συνεχιστεί και το 2017.

Μοιράσου το άρθρο: