Για τα προβλήματα και τις ζημιές που έχει προκαλέσει στο Δήμο Χανίων το κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε το Νομό την Τετάρτη και εξακολουθεί να εξελίσσεται αθροίζοντας προβλήματα, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο Δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας.

Τα μέτρα που έχουμε πάρει από τον Οκτώβριο, μας γλίτωσαν από τα χειρότερα, ωστόσο οι ανάγκες είναι μεγάλες και οι καταστροφές σε επιχειρήσεις –κυρίως τον Ενετικό Λιμένα- αρκετές.

Παράλληλα, οι πανέμορφες παραλίες του Δήμου έχουν υποστεί μια άνευ προηγουμένου διάβρωση, τόνισε ο κ. Βάμβουκας.

Ήδη οι παρεμβάσεις μας σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στη Ν. Κυδωνία (Κάτω Δαράτσο – Άγιοι Απόστολοι), στην εκβολή του Κλαδισού ποταμού, είχαν ικανοποιητικά αποτελέσματα, ενώ προωθούμε και άλλες παρεμβάσεις με βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες οι Υπηρεσίες θα εκτιμήσουν το ύψος των ζημιών στις περιουσίες,  και οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου μας  για τις διαδικασίες των αποζημιώσεων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των αναγκών αποκατάστασης κυρίως σε επίπεδο οδοποιία,  είπε ότι από το αποθεματικό του δήμου δόθηκαν χθες εκτάκτως 250.000 ευρώ για να γίνουν οι πρώτες εργασίες, ποσό που τελικά δεν επαρκεί.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Βάμβουκα στην ΕΡΤ Χανίων:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου / Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Γιώργος Βλαζάκης

Μοιράσου το άρθρο: