Το ερωτικό – ψυχολογικό θρίλερ «Το μπλε δωμάτιο» (Τhe blue room / La chambre bleue), έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 23:30.

Ο Ζουλιέν και η Εσθέρ συναντιούνται κάθε Πέμπτη στο δωμάτιο ενός επαρχιακού ξενοδοχείου. Είναι και οι δύο παντρεμένοι και στο δωμάτιο αυτό κάνουν έρωτα και μοιράζονται το πάθος τους, μακριά από τα αδιάκριτα μάτια των κατοίκων της μικρής γαλλικής πόλης. «Θα περνούσες τη ζωή σου μαζί μου αν ξαφνικά ήμασταν ελεύθεροι;» τον ρωτά κάποια στιγμή εκείνη. Κι αυτός, χωρίς να το πολυσκεφτεί, της απαντά «Φυσικά». Όταν ξαφνικά ο Ζουλιέν βρίσκεται να ανακρίνεται από την αστυνομία για ένα έγκλημα, τα αθώα αυτά λόγια αποκτούν άλλη διάσταση, καθώς βρίσκεται εγκλωβισμένος σε έναν ιστό από ψέματα που ο ίδιος κατασκεύασε. Για ποιο λόγο κατηγορείται όμως;

Στα χνάρια του συγγραφέα του μυθιστορήματος Ζορζ Σιμενόν, ο Αμαλρίκ («Τουρνέ στο Παρίσι») παραμένει μέχρι τέλους προσηλωμένος και ακριβής και υπογράφει ένα δεξιοτεχνικά δομημένο ψυχολογικό θρίλερ με διακριτικές κοινωνικές παρατηρήσεις και μια απρόσμενη μέχρι την τελευταία στιγμή εξέλιξη που συγκινεί και σοκάρει.

Βραβεία & Φεστιβάλ

*Συμμετοχή στο «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών 2014
*Υποψηφιότητα για Σεζάρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου
*Συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν
*Συμμετοχή στο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης
*Συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Λονδίνου

Διάρκεια: 76′

Παραγωγή: Γαλλίας
Παίζουν: Ματιέ Αμαλρίκ, Λεά Ντρικέ, Στεφανί Κλεό, Λοράν Πουατρενό, Σερζ Μποζόν, Μπλουτς
Σκηνοθεσία: Ματιέ Αμαλρίκ

Μοιράσου το άρθρο: