Το Αρχείο της ΕΡΤ τιμώντας τη μνήμη του Δημήτρη Μητροπάνου ψηφιοποίησε και σας προτείνει να δείτε την εκπομπή:

 Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ

(video)
Εκπομπή με την Εύη Κυριακοπούλου, που φιλοξενεί προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού και επιχειρεί να φωτίσει, μέσα από το διάλογο, πτυχές της ζωής τους, σκέψεις και εμπειρίες τους σε σχέση με το έργο και τη δημιουργία τους.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο, παραγωγής του 2011, φιλοξενεί τον δημοφιλή τραγουδιστή Δημήτρη Μητροπάνο με αφορμή το άλμπουμ «Εδώ είμαστε», κοινή δισκογραφική δουλειά του με τον Σταμάτη Κραουνάκη. Στη συνέντευξή του στην Εύη Κυριακοπούλου, ο Δημήτρης Μητροπάνος μιλάει για τα πρώτα χρόνια της ζωής του στα Τρίκαλα και το ξεκίνημά του στο τραγούδι το 1966. Αναφέρεται στη γνωριμία του με τον Γιώργο Ζαμπέτα που του οφείλει την ενασχόλησή του με το τραγούδι, με τον Μίκη Θεοδωράκη, με το Δήμο Μούτση. Έχοντας ερμηνεύσει τους σημαντικότερους έλληνες συνθέτες μιλάει για τη σχέση του μαζί τους, καθώς και για τη σχέση δημιουργού και ερμηνευτή. Κάνει λόγο, επίσης, για τη συνεργασία του με τον Σταμάτη Κραουνάκη.

Μέσα από τη συζήτηση, ξετυλίγει πτυχές της επαγγελματικής του πορείας που φωτίζουν τη στάση ζωής του, μιλάει για τις προσωπικές του επιλογές στο χώρο του τραγουδιού αλλά και τη διαδικασία επιλογής των τραγουδιών του. Αναλύει επίσης, προσωπικά του θέματα όπως τον τρόπο ερμηνείας του όταν εμφανίζεται στο κοινό και τη σχέση του με την υστεροφημία. Μοιράζεται βιώματά του σε σχέση με την περιπέτεια της υγείας του και τονίζει τη σημασία που έχουν για εκείνον η οικογένεια και οι φίλοι του.

Στη διάρκεια της εκπομπής προβάλλονται στιγμιότυπα από ζωντανές εμφανίσεις του και τραγούδια από τον δίσκο «Εδώ είμαστε».

Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr

 

Μοιράσου το άρθρο: