Αφιέρωμα από το Αρχείο της ΕΡΤ στον κριτικό κινηματογράφου, συγγραφέα, σκηνοθέτη και ραδιοφωνικό παραγωγό Χρήστο Βακαλόπουλο (γεν. 1956- θαν. 1993) με αφορμή τα 25 χρόνια από τον θάνατό του.

Ακούστε από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας την εκπομπή:

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

(audio)
Ραδιοφωνική εκπομπή των ετών 1983-1987 που ασχολείται με την καταγραφή, ανάλυση και παρουσίαση κοινωνικών και επιστημονικών θεμάτων. Θέμα της συγκεκριμένης εκπομπής είναι το Συνέδριο «Νεολαία και Γλώσσα» που οργάνωσε το Υφυπουργείο Νέας Γενιάς και Αθλητισμού τον Μάιο του 1984 στο Ζάππειο Μέγαρο, κατά την οποία μεταδόθηκε ηχογραφημένη η ομιλία του κριτικού κινηματογράφου Χρήστου Βακαλόπουλου με τίτλο «Περιθωριακές γλώσσες των νέων ή μια άλλη γλωσσική πραγματικότητα». Η ηχογράφηση έγινε κατά την διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου από τον ηχολήπτη Λάμπρο Φούντα.

Μεταδόθηκε στις 29 Ιανουαρίου 1985 από το Τρίτο Πρόγραμμα.

Παραγωγή-επιμέλεια: Μαρία Μαυρουδή

Διάρκεια: 00:19:18

 

Δείτε επίσης, απόσπασμα από το τηλεοπτικό μαγκαζίνο ΧΡΩΜΑΤΑ, παραγωγής 1989 όπου ο συγγραφέας και κινηματογραφιστής Χρήστος Βακαλόπουλος μιλάει για το βιβλίο του «Νέες Αθηναϊκές Ιστορίες».  Έρευνα-παρουσίαση: Γιάννης Έξαρχος. Οργάνωση παραγωγής: Λουκία Ρικάκη. 

(video)

Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: