Πέντε χρόνια απουσίας της σκηνοθέτιδας Λουκίας Ρικάκη. Το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και σας προτείνει την εκπομπή «Χρώματα», στην οποία υπογράφει την οργάνωση παραγωγής, δείγμα του πολύπλευρου δημιουργικού της πνεύματος.

ΧΡΩΜΑΤΑ

(video)
Τηλεοπτικό μαγκαζίνο της ΕΤ-1 που ξεκίνησε να προβάλλεται το 1988. Κάθε εκπομπή καλύπτει ποικιλία θεμάτων όπως: μουσική, κινηματογράφος, χορός, βιβλίο, αθλητισμός, εικαστικά, οικολογία, διαφήμιση, ταξίδια στην Ελλάδα, σχολείο, βίντεο-τέχνη, οι νέοι στην Ευρώπη, επίκαιρα θέματα από όλο τον κόσμο. Έρευνα-παρουσίαση: Γιάννης Έξαρχος. Οργάνωση παραγωγής: Λουκία Ρικάκη.

Στο επεισόδιο αυτό, παραγωγής 1989, περιλαμβάνονται οι εξής θεματικές ενότητες:

Μουσική: συνέντευξη του David Byrne του ροκ συγκροτήματος Talking Heads με αφορμή την παρουσίαση του νέου τους άλμπουμ. Κινηματογράφος: με θέμα τον σύγχρονο ινδικό κινηματογράφο και την παρουσίαση της ταινίας «Salaam Bombay». Κατόπιν ασχολείται με το χόμπυ του ραδιοερασιτεχνισμού και τη δράση των ραδιοερασιτεχνών στην Ελλάδα.

Επίσης, από το χώρο του βιβλίου, ο συγγραφέας και κινηματογραφιστής Χρήστος Βακαλόπουλος μιλάει για το βιβλίο του «Νέες Αθηναϊκές Ιστορίες». Στην ενότητα εικαστικά παρουσιάζεται η έκθεση με τη συλλογή σύγχρονης τέχνης της Ιλεάνα Ζοννάμπεντ στο Χάμπουργκερ Μπάνχοφ του Βερολίνου και παρακολουθούμε συνέντευξη με τον Χρήστο Ιωακειμίδη ο οποίος οργανώνει την έκθεση.

Στη συνέχεια περιλαμβάνονται οι ενότητες Video – art: Νάρκισσος II και Βιβλιοπαρουσιάσεις. Τέλος, η εκπομπή επισκέπτεται το 7ο Λύκειο Παγκρατίου απ΄όπου περιέχονται πλάνα. Ακούγονται τα τραγούδια «Σαν βασιλιάς» του Σταμάτη Σπανουδάκη που ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη, και το κομμάτι του Chem Kader, Sel dem Drai, δείγμα του μουσικού είδους ράι.

Συνεργάτες σκηνοθέτες που εμφανίζονται στις ενότητες: Σταύρος Στάγκος, Πένυ Παναγιωτοπούλου, Νίκος Γιαννόπουλλος.

Σκηνοθετική επιμέλεια εκπομπής: Στάθης Κατσαρός

Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: