Αφιέρωμα από το Αρχείο της ΕΡΤ στον κινηματογραφιστή Ρούσσο Κούνδουρο (γεν. 1923)  με αφορμή την επέτειο του θανάτου του, 3 Μαρτίου 1990.  Το 1961 είχε αναλάβει ειδικός σύμβουλος στον τομέα του κινηματογράφου στο υπουργείο Προεδρίας και έργο του ήταν η οργάνωση της Υπηρεσίας Κινηματογραφικών Επικαίρων και Ντοκιμαντέρ. Στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Υπουργείο Προεδρίας του ανατέθηκε η αναμόρφωση των κρατικών επικαίρων. Το 1962 αναγγέλλονται τα γυρίσματα της ταινίας » Στα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου», με σκηνοθέτη και παραγωγό τον Ρούσσο Κούνδουρο, με τη συμβολή της Ουνέσκο. Το ντοκιμαντέρ θα γυριζόταν στους ίδιους ακριβώς ιστορικούς τόπους που συνδέονται με την πορεία του βασιλιά-στρατηγού.

Δείτε εδώ πλάνα από Ταινία Επικαίρων, 01/07/1963 – 16/08/1963, όπου ο σκηνοθέτης Ρούσσος Κούνδουρος επιβλέπει τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ του «Στα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

(video)

Ο σκηνοθέτης Ρούσσος Κούνδουρος επιβλέπει τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ του «Στα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου», τα οποία πραγματοποιούνται στο Ιράν. Μέλη του κινηματογραφικού συνεργείου ασχολούνται με διάφορες εργασίες, ενώ άλλοι αναπαύονται. Το ντοκιμαντέρ αποτελεί παραγωγή του Ινστιτούτου Μορφωτικού και Επιστημονικού Κινηματογράφου.

Παραγωγή: ΓΥΣ (Γενική Διεύθυνσις Τύπου και Πληροφοριών)

Διάρκεια:00:00:40

Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: