Ο Ράικονεν “βάζει στον πάγο” τη στέψη του Χάμιλτον κερδίζοντας το Γκραν Πρι των ΗΠΑ

O Κίμι Ράικονεν μπορεί να χρειάστηκε να περιμένει 113 αγώνες, αλλά γεύτηκε τελικά τη σαμπάνια του νικητή όντας ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο Γκραν Πρι των ΗΠΑ.

Ο “Iceman” έστριψε πρώτος στην “παρθενική” στροφή της πίστας του Ώστιν και εκμεταλλευόμενος τη σωστή, όπως αποδείχτηκε, στρατηγική της Scuderia είδε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού.

Στη δεύτερη θέση, αν και εκκίνησε από τη 18η θέση, βρέθηκε ο εντυπωσιακός Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός πιλότος των Κόκκινων Ταύρων ήταν αλάνθαστος και συνάμα επέδειξε ατσάλινα νεύρα στη μάχη που έδωσε με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον.

Ο Ράικονεν “βάζει στον πάγο” τη στέψη του Χάμιλτον κερδίζοντας το Γκραν Πρι των ΗΠΑΟ Βρετανός, που συμπλήρωσε το βάθρο των νικητών, θα χρειαστεί μια βδομάδα, όπως όλα δείχνουν, προκειμένου να πανηγυρίσει τον δεύτερο συνεχόμενο και πέμπτο του συνολικά παγκόσμιο τίτλο. Ο Χάμιλτον έδειξε ότι ήθελε να πάρει το στέμμα από το Ώστιν, από την άλλη όμως, δεν ρίσκαρε υπερβολικά προκειμένου να μην πέσει θύμα ατυχήματος.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ μετά το λάθος στον πρώτο γύρο που τον έριξε στην τελευταία θέση, αναρριχήθηκε μέχρι την 4η, την οποία μάλιστα κατέκτησε ύστερα από ωραία μάχη με τον έτερο πιλότο της Mercedes Βάλτερι Μπότας, ο οποίος και ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στην 5η θέση.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Νίκο Χούλκενμπεργκ και Κάρλος Σάινθ με Renault, o Εστεμπάν Οκόν με Force India, ο Κέβιν Μάγκνουσεν με Haas και ο Σέρχιο Πέρες με τη δεύτερη Force India.

Το επόμενο ραντεβού των μονομάχων της Φόρμουλα 1 είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 28 Οκτωβρίου στην πίστα Ερμάνος Ροντρίγκες του Μεξικού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος