Mε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος γνωστοποιεί ότι υπό τα νέα δεδομένα και την αποχώρηση του Γιάννη Αλαφούζου από τα ηνία της ΠΑΕ «τα μεγέθη είναι τέτοια που κανένα φυσικό πρόσωπο δεν μπορεί νόμιμα να ανταπεξέλθει οικονομικά σε τέτοια ανοίγματα» αποσύροντας ουσιαστικά, σε αυτό το στάδιο τουλάχιστον, το ενδιαφέρον εμπλοκής του στα διοικητικά της ΠΑΕ.
Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου έχει ως εξής:

«Η χθεσινή αποχώρηση του κ. Γιάννη Αλαφούζου από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και τα λεγόμενά του κατ’ αυτήν, ήρθε να επιβεβαιώσει την άσχημη και κατ’ εμέ μη αναστρέψιμη εικόνα των οικονομικών της ομάδας.
Ελπίζω πως για ιστορικούς και όχι μόνο λόγους θα μας ενημερώσει, ποιος και πώς έφερε τον Σύλλογο σε αυτή την τραγική κατάσταση… Έχοντας πηδήξει όλοι εδώ και χρόνια από το καράβι που λέγεται Παναθηναϊκός, εύλογα ο κόσμος του Συλλόγου ευελπιστεί, ότι ο ένας πιστός που έχει απομείνει να προσπαθεί να βρεθεί διέξοδος, θα είναι για μια ακόμη φορά η λύση.
Δυστυχώς, τα μεγέθη είναι τέτοια που κανένα φυσικό πρόσωπο δεν μπορεί νόμιμα να ανταπεξέλθει οικονομικά σε τέτοια ανοίγματα. Όπως είχα πει και από την πρώτη μου ανακοίνωση, προϋπόθεση για τη λειτουργία του PAO Foundation ήταν να παραδοθούν ΠΑΕ και ΚΑΕ άνευ χρεών και να μαζευτεί το απαραίτητο ποσό για τη δημιουργία της Παναθηναϊκής Πολιτείας.
Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τον κ. Γιάννη Αλαφούζο και έχοντας καταλάβει και κατανοήσει την αδυναμία, έφτασα να πάρω την πρωτοβουλία να του προτείνω ότι το PAO Foundation θα μπορούσε να διαθέσει 15 από τα 85 plus εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για τη λειτουργία του, στην κάλυψη παλαιών χρεών.
Αυτή μου η πρόταση όπως έχω ήδη ενημερώσει δεν βρήκε ανταπόκριση. Το να ζητηθεί από τον απλό κόσμο να συνδράμει με ένα ποσό άνω των 130.000.000 ευρώ, ιδίως δε όταν το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών θα πάει για την κάλυψη χρεών, που δημιούργησαν άλλοι, είναι πραγματικά ουτοπικό!
Πόσο μάλλον δε, όταν κανένας από τους επιφανείς Παναθηναϊκούς δεν έχει δώσει όλο αυτό το διάστημα «σημεία ζωής». Τονίζω ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανιστεί ούτε ένας να πει, ότι δεσμεύεται να βάλει έστω ένα ευρώ. Αποδείχτηκε ουτοπικό, επίσης, να περιμένουμε να αναλάβει ο υπαίτιος αυτής της κατάστασης τις ευθύνες του…
Νιώθω ήσυχος με την Παναθηναϊκή μου συνείδηση καθώς ως όφειλα εξάντλησα κάθε περιθώριο όχι απλά για την επιβίωση, αλλά για την αναγέννηση του Συλλόγου.
Με Παναθηναϊκούς χαιρετισμούς

Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος»

Μονόδρομος πια οι πωλήσεις παικτών

Σε αναζήτηση λύσεων είναι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός προκειμένου να βγει από το αδιέξοδο και να μπορέσει να ανταποκριθεί σε βασικές οικονομικές της υποχρεώσεις μετά και την ανακοίνωση αποχώρησης του Γιάννη Αλαφούζου από τα διοικητικά του συλλόγου.

Οι πωλήσεις βασικών παικτών, στην παρούσα χρονική περίοδο, αρχής γενομένης από αυτήν του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στην Μπενφίκα, αποτελούν μονόδρομο στην προσπάθεια που θα γίνει για να «σωθεί» η χρονιά.

Με τα 2 εκ. ευρώ που θα πάρουν οι «πράσινοι» από τον 23χρονο τερματοφύλακα θα μπορέσουν να τα… βγάλουν πέρα τον επόμενο μήνα, οπότε και είναι προγραμματισμένες οι δόσεις συμβολαίων παικτών, αλλά και οι μισθοί τους.
Σαφώς και ο Βλαχοδήμος δεν θα είναι ο μοναδικός παίκτης από το ρόστερ που θα απομακρυνθεί μέχρι τον Δεκέμβριο. Ήδη ακούγεται ότι τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και ο Δημήτρης Κουρμπέλης, από τον οποίο οι «πράσινοι» ευελπιστούν ότι θα πάρουν τουλάχιστον τα διπλάσια χρήματα, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν κι άλλοι που κατά καιρούς είχαν απασχολήσει ομάδες του εξωτερικού.

Επίσης θα «παγώσουν» και οι συζητήσεις με κάποιους παίκτες που ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε ζητήσει να ανανεωθούν πρόωρα τα συμβόλαιά τους, όπως ο Μολέντο, ο Λουντ, αλλά και ο Κουλιμπαλί. Εξυπακούεται ότι με τα ισχύοντα δεδομένα κανείς από τους προαναφερθέντες δεν θα μπει στη διαδικασία να συζητήσει για το μέλλον του στο «τριφύλλι».

Οι οργανωμένοι οπαδοί στο πλευρό των παικτών στο Κορωπί

Μήνυμα στήριξης προς όλη την ομάδα έδωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Όπως ήταν λογικό κι αναμενόμενο η αποχώρηση του Γιάννη Αλαφούζου από το σύλλογο ήταν το κυρίαρχο θέμα συζήτησης μεταξύ παικτών και τεχνικού τιμ στη σημερινή προπόνηση της ομάδας.

Το κλίμα που επικρατούσε στο Κορωπί ήταν βαρύ, ωστόσο, οι οπαδοί φρόντισαν με τις «ενέσεις ηθικού» προς τους ποδοσφαιριστές να τους ανεβάσουν κάπως το ηθικό και να φτιάξει η διάθεσή τους.

Περίπου 200 άτομα έδωσαν το «παρών» στις εγκαταστάσεις του συλλόγου κι έστειλαν το δικό τους μήνυμα σε ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία, ενόψει, μάλιστα, του δύσκολου αγώνα που ακολουθεί αύριο με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού ξεκαθάρισαν στους παίκτες πως θα τους στηρίξουν μέχρι τέλους, ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο που ο σύλλογος θα βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο έως ότου αλλάξει και τυπικά χέρια.

Πριν την έναρξη της μεσημεριανής προπόνησης οι οπαδοί τόνισαν στους παίκτες: «Από εδώ και πέρα θα είμαστε δίπλα σας με κάθε κόστος για εμάς. Σεβαστείτε τους εαυτούς και μετά τη φανέλα που φοράτε και τον κόσμο. Εμείς θέλουμε από εσάς να τα δίνετε όλα στις προπονήσεις και να ματώνετε την φανέλα στο γήπεδο.»

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του και τη στήριξη που θα παρέχει στην ομάδα σε αυτές τις δύσκολες στιγμής. Οι οργανωμένοι, μάλιστα, είχαν και σύντομο… πηγαδάκι με τον Δημήτρη Σαραβάκο, που βρισκόταν στο Κορωπί και στη συνέχεια αποχώρησαν.

ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR

Μοιράσου το άρθρο: