Τα οκτώ μετάλλια έφτασε αισίως η χώρα μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, καθώς σήμερα μετά την Δήμητρα Κοροκίδα στην σφαίρα F53 και την ελληνική ομάδα μπότσια BC3, ήταν η σειρά του Πάνου Τριανταφύλλου να κατακτήσει μετάλλιο.

Ο Πάνος Τριανταφύλλου μετά από πολύ καλή εμφάνιση στον τελικό κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην σπάθη κατηγορίας Β` μετά την ήττα 15-7 από τον Ουκρανό Ντάντσκο.

Τέταρτος ο Ντούνης στην σπάθη Α΄ κατηγορίας – Μία νίκη και τέσσερις ήττες ο Πυλαρινός

Ο Βασίλης Ντούνης έστω κι αν δεν πανηγύρισε μετάλλιο έβαλε τα «γυαλιά» σε όλους όσοι πήραν την απευθείας πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο Έλληνας οπλομάχος βρέθηκε με πρόσκληση της IPC στην Βραζιλία, ωστόσο με εξαιρετικές εμφανίσεις κατέκτησε την 4η στην σπάθη κατηγορίας Α΄.
Στην ίδια κατηγορία της σπάθης αγωνίστηκε και ο Γεράσιμος Πυλαρινός, ο οποίος ωστόσο κατάφερε να σημειώσει μόλις μια νίκη σε πέντε αγώνες και συγκεκριμένα επί του Τσεόνγκ (Χονγκ Κονγκ) με 5-2. Στους υπόλοιπους αγώνες έχασε 5-1 από τον Γάλλο Λεμόν, 5-0 από τον Κινέζο Τιάν, 5-2 από τον Τσαν (Χονγκ Κονγκ) και 5-3 από τον Ουκρανό Ντέμτσουκ.

Χάλκινο μετάλλιο για την ελληνική ομάδα Μπότσια BC3

Ένα καλό σετ ήταν αρκετό για την ομάδα ζευγάρια BC3 του μπότσια ώστε να κάμψουν την αντίσταση της Σινγκαπούρης και να βρεθεί για δεύτερη συνεχή διοργάνωση στο βάθρο των Παραολυμπιακών Αγώνων.
Οι Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκος Πανανός και Άννα Ντέντα, στον «μικρό» τελικό του αγωνίσματος νίκησαν 8-1 τους ασιάτες και πανηγύρισαν την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Αυτό είναι το δεύτερο σερί μετάλλιο για τα ζευγάρια BC3 σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, αφού το 2012 οι Πολυχρονίδης, Πανανός και Μαρία Ελένη Κορδαλή είχαν βρεθεί στην κορυφή του αγωνίσματος.

Xάλκινη Παραολυμπιονίκης στη σφαίρα F53 η Κοροκίδα

Η Δήμητρα Κοροκίδα σχεδόν 10 μήνες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα σήμερα με καλύτερη βολή στα 4 μέτρα 28 εκατοστά, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σφαίρα κατηγορίας F53. Η επίδοσή της αποτελεί εφετινό προσωπικό ρεκόρ, αφού ήρθε στο Ρίο με 4.27. Οι βολές της Κοροκίδα ήταν 4.17, 4.27, 4.28, 3.83, 4.10 και 4.22.

Συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Τριανταφύλλου

«Η μεγάλη Ολυμπιακή σας διάκριση αποδεικνύει τις αστείρευτες δυνάμεις, με τις οποίες δίνετε την δική σας μάχη για την υπεράσπιση της αξίας του Ανθρώπου και του Ολυμπιακού Ιδεώδους. Θερμά συγχαρητήρια» αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα του στον Πάνο Τριανταφύλλου, για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στη Σπάθη κατηγορίας Β΄, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην ελληνική ομάδα μπότσια BC3

«Το μετάλλιο, το οποίο τόσο επάξια κατακτήσατε, αφενός συνιστά απτή απόδειξη των μεγάλων αθλητικών σας -και όχι μόνο- ικανοτήτων και, αφετέρου, πολλαπλασιάζει τους κρίκους των κορυφαίων Ολυμπιακών διακρίσεων της Παραολυμπιακής μας Ομάδας στο Ρίο», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του στους Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Νικόλα Πανανό και Άννα Ντέντα για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο άθλημα Μπότσια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Kοροκίδα

«H μεγάλη Ολυμπιακή σας διάκριση, και μάλιστα σ΄ ένα άθλημα που προϋποθέτει συνδυασμό τέχνης και δύναμης, αποδεικνύει πόσο επάξια εκπροσωπείτε την Χώρα με την Παραολυμπιακή μας Ομάδα, στους αγώνες του Ρίο» αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του στη Δήμητρα Κοροκίδα για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στη σφαιροβολία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

ΠΗΓΕΣ: ΕΡΤ1, sports.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: