Ξεπέρασε κάθε όριο συμμετοχών ο 34ος Μαραθώνιος της Αθήνας που ξεκίνησε στις 7:30 και μεταδίδεται σε απευθείας μετάδοση από ΕΡΤ1, ΕΡΑσπορ και ΕΡΤwebtv, καθώς μετέχουν περίπου 50.000 δρομείς από 105 χώρες!

Η αυθεντική κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου δρόμου της Αθήνας που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη φέτος έχει επετειακό χαρακτήρα καθώς συμπληρώνονται 120 χρόνια από τον πρώτο Μαραθώνιο και την έναρξη των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην ιστορία της διοργάνωσης αθλητές από έντεκα χώρες έχουν καταφέρει να κατακτήσουν στους άνδρες την πρώτη θέση. Κενυάτες αθλητές έχουν κατακτήσει 12 νίκες και οι Έλληνες 11. Αναλυτικά οι χώρες που έχουν κατακτήσει έστω και μία νίκη στον ΑΜΑ: Κένυα, Νότια Αφρική, Σουηδία, Βέλγιο, πρώην ΕΣΣΔ, Βρετανία, Ολλανδία, Ιαπωνία, Τανζανία και Μαρόκο.

Στις γυναίκες, αθλήτριες από 13 χώρες έχουν βρεθεί στην κορυφή του ΑΜΑ με την Ελλάδα να μετρά οχτώ νίκες, τις περισσότερες από κάθε άλλη χώρα, και την Ιαπωνία να ακολουθεί με έξι. Αναλυτικά οι χώρες από τις οποίες προήλθαν οι νικήτριες του ΑΜΑ: Ελλάδα, Ιαπωνία, ΗΠΑ, Γερμανία, πρώην ΕΣΣΔ, Βρετανία, Ρωσία, Λιθουανία, Νέα Ζηλανδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Αιθιοπία, Κένυα.

Τηλεοπτικός «Μαραθώνιος» και για την ΕΡΤ

Με μια πολύωρη μετάδοση που καλύπτει κάθε μέτρο και κάθε εκδήλωση για τον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας η ΕΡΤ (ΕΡΤ1, ΕΡΑσπορ, ΕΡΤwebtv) δηλώνει παρούσα στο μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός.

Η ΕΡΤ καλύπτει όλη τη δράση της κλασικής διαδρομής του αγώνα από την εκκίνηση στον Μαραθώνα μέχρι τον τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο, καθώς επίσης και τους δρόμους των 5 και 10 χιλιομέτρων στην πόλη της Αθήνας, αλλά και όλες τις υπόλοιπες παράλληλες εκδηλώσεις.

Λίγο πριν τον τερματισμό του πρώτου Μαραθωνοδρόμου στις 10.45 της Κυριακής, θα παρελάσει η Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα και οι Ολυμπιονίκες του «Ρίο 2016» ενώ θα βραβευτούν Έλληνες και ξένοι Μαραθωνοδρόμοι και προσωπικότητες. Όλα αυτά στο Παναθηναϊκό Στάδιο που φιλοδοξία είναι να κατακλυστεί από φιλάθλους.

Μοιράσου το άρθρο: