Μετά από αναβολή τριών εβδομάδων αρχίζει επιτέλους το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα το επόμενο Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, όπως προέκυψε από την σημερινή συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ.

Την έναρξη του πρωταθλήματος ανακοίνωσε ο Χρήστος Δάρας εξερχόμενος από τη συνάντηση των ΠΑΕ με τον Σταύρο Κοντονή στο γραφείο του τελευταίου, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι το επόμενο τριήμερο 10-11-12/9 είναι η οριστική ημερομηνία που θα έχουμε σέντρα στην μεγάλη κατηγορία.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν ο μόνος από τους «ισχυρούς άνδρες» των τεσσάρων «μεγάλων», που έδωσε το παρών στη συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού. Παρέστη επίσης ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Στράτος, ο Παναθηναϊκός εκπροσωπήθηκε από τον Χρήστο Παναγόπουλο, ο Ολυμπιακός από τον Γιάννη Βρέντζο, ενώ ο ΠΑΟΚ από τον Δημοκράτη Παπαδόπουλο.

Οι εκπρόσωποι των άλλων ΠΑΕ που παραβρέθηκαν ήταν οι: Γιώργος Μποροβήλος (Αστέρας Τρίπολης), Χρήστος Δάρας (Πανιώνιος), Ευάγγελος Μπαταγιάννης (Ατρόμητος), Φώτης Κωστούλας (Παναιτωλικός), Μανώλης Μαθιουλάκης (Πλατανιάς), Σπύρος Παπαθανασάκης (Ηρακλής), Χρήστος Πανόπουλος (Ξάνθη), Άγγελος Σπίγγος (Κέρκυρα), Γιώργος Χριστοβασίλης (ΠΑΣ Γιάννινα), Λάμπρος Μπαλόκας (Λεβαδειακός), Κώστας Παπαδόπουλος (Βέροια) και Αλέξης Κούγιας (ΑΕΛ).

Κοινό αίτημα των ΠΑΕ ήταν η επιθυμία τους να αρχίσει το πρωτάθλημα το επόμενο Σαββατοκύριακο 10-11 Σεπτεμβρίου, αλλά και να δοθεί παράταση στις εγγυητικές επιστολές, λόγω έλλειψης ρευστότητας από την μη καταβολή τηλεοπτικών δικαιωμάτων στις ΠΑΕ.

Aισιόδοξος για την έναρξη του πρωταθλήματος εμφανίστηκε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Κοντονής, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Το αίτημα των ομάδων της Λίγκας ήταν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 10 Σεπτεμβρίου. Ήδη η ΕΠΟ έχει συμμορφωθεί στο θέμα της στελέχωσης των δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου με τακτικούς δικαστές. Συμμορφώθηκε τόσο ως προς τις επιταγές του νόμου όσο και προς τα όσα η FIFA έχει υποδείξει. Θέλω επίσης να αναφέρω ότι λάβαμε επιστολή της FIFA, στην οποία μας αναφέρει ότι είναι άμεσα διαθέσιμη να επανέλθει για να συμβάλει στην επίλυση του θέματος της διαιτησίας, της βίας και άλλων θεμάτων ώστε να αρχίσει το πρωτάθλημα».
Και κατέληξε ο υφυπουργός Αθλητισμού: «Με την Σούπερ Λίγκα συμφωνήσαμε να εργαστούμε για την έναρξη του πρωταθλήματος στις 10 Σεπτεμβρίου και να αποταθούμε από κοινού στη FIFA. Όσο δεν ξεκινάει το πρωτάθλημα, αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα παραμένει, η κυβέρνηση είναι εδώ για να λύνει τα προβλήματα».

Τέλος, για το θέμα των εγγυητικών επιστολών που έθεσαν οι ΠΑΕ, ο κ. Κοντονής τις ενημέρωσε στη συνάντηση πως έχει μιλήσει με τον πρόεδρο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και με όλους τους αρμόδιους φορείς για να δοθεί μία άτυπη παράταση, ώστε να βοηθηθούν οι ομάδες όσο περισσότερο γίνεται.

Απόλυτα σίγουρος ότι θα αρχίζει το πρωτάθλημα στις 10 του μήνα εμφανίστηκε μετά τη συνάντηση και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος δεν θέλησε όμως να κάνει δηλώσεις.

Ο Χρήστος Πανόπουλος δεν έκρυψε κατά την αποχώρησή του από το γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού την ικανοποίησή του για τους χειρισμούς του Σταύρου Κοντονή γύρω από την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον υπουργό για τον χειρισμό της γενικής κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι κοντά στο να… σκοράρει, εάν το πρωτάθλημα ξεκινήσει στις 10 Σεπτεμβρίου. Υπάρχει μία τάση για καλή διάθεση συνεργασίας στο θέμα της διαιτησίας. Ο υπουργός είναι κοντά στο να βάλει γκολ και εμείς να ησυχάσουμε και να δούμε με πιο αισιόδοξο βλέμμα το μέλλον. Θα σταλεί μία επιστολή προς την ΕΠΟ και η οποία θα καλεί τις FIFA και UEFA να βοηθήσουν. Περιμένουμε να έρθουν ξανά εδώ σε λίγο καιρό κι εκτιμώ πως θα βρεθεί λύση».

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα Γιώργος Στράτος δήλωσε ότι ο Κύπριος εκπρόσωπος της FIFA, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, έχει στείλει έγγραφο στην ΕΠΟ, στο οποίο αναφέρει ότι τα κλιμάκια των διεθνών ομοσπονδιών είναι έτοιμα άμεσα να έρθουν στην Αθήνα για την συνάντηση που ματαίωσε την περασμένη εβδομάδα ο Γιώργος Γκιρτζίκης: «Ευχαριστούμε και πάλι τον υπουργό για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας για συνάντηση ώστε να μεταφέρουμε την απόφασή μας για έναρξη του πρωταθλήματος. Ήταν μια γόνιμη και παραγωγική συνάντηση. Ο υπουργός μας είπε ότι ζητήματα που δεν αφορούν εμάς έχουν ήδη επιλυθεί. Μας έδωσε σχετικό έγγραφο του κ. Κουτσοκούμνη προς την ΕΠΟ, σύμφωνα με το οποίο FIFA και UEFA είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή να έρθουν στην Αθήνα για να γίνει η συνάντηση που ματαιώθηκε και να συζητήσουμε για την διαιτησία και το ισπανικό μοντέλο. Εμείς άμεσα θα ζητήσουμε από την ΕΠΟ να γίνει αυτό, ώστε να γίνει πραγματικότητα η επιθυμία μας να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 10 Σεπτεμβρίου».

Ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, Χρήστος Παναγόπουλος, επισήμανε ότι πρέπει να βρεθεί λύση στο θέμα της διαιτησίας από τους εκπροσώπους της UEFA και της FIFA, προκειμένου να επαναρχίσει άμεσα το πρωτάθλημα. Ο παράγοντας του Παναθηναϊκού, ο οποίος παραβρέθηκε στη σημερινή συνάντηση των μελών του συνεταιρισμού με τον Σταύρο Κοντονή, κάλεσε την ΕΠΟ να συνεργαστεί έτσι ώστε να γίνει η σέντρα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
Σε ερώτηση που του τέθηκε για τη στάση της ΕΠΟ, απάντησε: «Θεωρώ ότι οφείλει να συνεργαστεί μετά την προχθεσινή συμπεριφορά. Ήμασταν όλοι εκεί και με έναν πολύ άκομψο, θα μπορούσα να πω αναιδή τρόπο, ματαίωσε την συνάντηση».

ΠΗΓΗ: sports.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: