Μια ακόμα νίκη για την ταινία «The Artist» του σκηνοθέτη, Michel Hazanavicius έφεραν τα χθεσινά βραβεία «circle» του Λονδίνου, στα οποία ψηφίζουν οι Βρετανοί κριτικοί κινηματογράφου, δημοσιογράφοι και συγγραφείς, Ο λόγος για το φαβορί των φετινών Όσκαρ που έχει επίσης αποσπάσει τρεις χρυσές σφαίρες και έχει συγκεντρώσει τις περισσότερες υποψηφιότητες για τα βραβεία BAFTA.
Συγκεκριμένα, η ταινία – φόρος τιμής στον βωβό κινηματογράφο- απέσπασε εχθές βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας (για τον Michel Hazanavicius), βραβείο καλύτερου ηθοποιού (για τον Jean Dujardin) και καλύτερης ταινίας.
Τρία βραβεία στα «Circle Awards» απέσπασε και η Ιρανική ταινία «Ένας Χωρισμός» (καλύτερης ξένης ταινίας, καλύτερου σεναρίου- για τον Asghar Farhadi- και Β' γυναικείου ρόλου, για την ηθοποιό Sareh Bayat).
Για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στην ταινία «The Iron Lady» («Η Σιδηρά Κυρία»), η ηθοποιός Meryl Streep κέρδισε επίσης ένα βραβείο. «Έκπληξη» αποτέλεσε το γεγονός, πως η Αμερικανίδα ηθοποιός μοιράστηκε το βραβείο της με την ηθοποιό Anna Paquin.
Το βραβείο του ηθοποιού της χρονιάς απονεμήθηκε στο Βρετανό ηθοποιό Michael Fassbender, για τους ρόλους του στις ταινίες «Μια Επικίνδυνη Μέθοδος» («A Dangerous Method») και «Shame».
Η Olivia Colman βραβεύτηκε ως η Βρετανίδα ηθοποιός της χρονιάς για τις ερμηνείες της στις ταινίες «The Iron Lady» και «Tyrannosaur» («Τυραννόσαυρος»). Ο ηθοποιός Kenneth Branagh απέσπασε το βραβείο Β' ανδρικού ρόλου για τη συμμετοχή του στην ταινία «My Week With Marilyn» («Επτά ημέρες με τη Μέριλιν»).



