“Δήλια Δρώμενα” στο αρχαίο θέατρο της Τανάγρας

Στιγμές θεατρικής δημιουργίας θα ξαναζήσει το αρχαίο θεάτρο της Τανάγρας, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – θεατρική παράσταση στα πλαίσια της υπογραφςή μίας σημαντικής προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης για το έργο: «Ανάδειξη αρχαίου θεάτρου και συναφών δημοσίων κτηρίων αρχαίας Τανάγρας».

Η προγραμματική σύμβση υπεγράφη στις 30η Ιουνίου 2016 μεταξύ του Δήμου Τανάγρας, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το ert.gr παρουσιάζει τις θεατρικές ομάδες που συμμετέχουν.

“Δήλια Δρώμενα” στο αρχαίο θέατρο της Τανάγρας

H θεατρική ομάδα “Δήλια Δρώμενα” αυτοπαρουσιάζεται:

“Μέσα στα όνειρα ολοκληρώνονται οι μεγαλύτερες δημιουργίες”.

Όνειρο ζωής, ήταν η δημιουργία ενός καλλιτεχνικού σωματείου που θα είχε το όνομα της περιοχής που ζούμε. Όνειρο ζωής, που πήγαζε μέσα από την αγάπη για το θέατρο. Έτσι το 2010, πέντε ώριμοι στην ηλικία ονειροπόλοι αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ξεκινήσουν ένα ταξίδι γεμάτο θέατρο, μουσική, χορό και όλα αυτά που έχουν σχέση με την καλλιτεχνία. Στο τέλος του 2010 το καλλιτεχνικό σωματείο “ΔΗΛΙΑ ΔΡΩΜΕΝΑ” από όνειρο έγινε πραγματικότητα, και βασίστηκε εξ ‘ολοκλήρου στην ιδέα του εθελοντισμού. Παράλληλα, δημιουργείται θεατρικό εργαστήρι, το οποίο προσφέρει δωρεάν μαθήματα σε όλα τα “παιδιά” από 5 ως 105 ετών.

Μεγάλη τύχη για εμάς ήταν το όνομα της περιοχής μας. “ΔΗΛΙΟΝ”. Έτσι λέγεται ο τόπος μας. Τί πιο ωραίο λοιπόν από το να ονομαστούμε “ΔΗΛΙΑ ΔΡΩΜΕΝΑ”. Έτσι αποκτήσαμε το όνομά μας, από τα Δρώμενα που εδώ και 3.000 χρόνια γίνονταν στο “ΔΗΛΙΟΝ”. Ορμώμενοι από την Αρχαία Τοπική Εορτή “ΔΗΛΙΑ”, ξεκινήσαμε και θεσπίσαμε την αναβίωση της ,κάθε τέλος Ιουλίου. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια ονειρευτήκαμε να δημιουργήσουμε  ένα θεατρικό φεστιβάλ, όχι μόνο με δικές μας παραστάσεις. Έτσι, σε αυτά τα έξι χρόνια ζωής, το φεστιβάλ των “Αρχαίων Δηλίων” πλαισιώνεται και από θεατρικές παραστάσεις άλλων θεατρικών ομάδων. Το καλοκαίρι του 2016, το θεατρικό καράβι μας ταξίδεψε με τις “ΒΑΚΧΕΣ” του Ευριπίδη.

Άλλο ένα μεγάλο όραμα έγινε πραγματικότητα, αφού τρεις θεατρικές ομάδες ένωσαν τις δυνάμεις τους απέναντι σε αυτό το μεγαθήριο της αρχαίας δραματουργίας. Οι θεατρικές ομάδες “ΔΗΛΙΑ ΔΡΩΜΕΝΑ” Δηλεσίου, “ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΛΙΑΠΗΣ” Οινοφύτων και “ΥΡΙΑ” Παραλίας Αυλίδος με “θεατρικούς οδηγούς” την Ελένη Οικονομίδου (“ΔΗΛΙΑ ΔΡΩΜΕΝΑ”) και τον Δημήτρη Θεοδώρου (“ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΛΙΑΠΗΣ”) κάνουν ακόμα ένα σημαντικό ταξίδι στη θεατρική τους πορεία, με προορισμό το Αρχαίο Θέατρο Τανάγρας, που μετά από σχεδόν 2.300 χρόνια, θα φιλοξενήσει τις “ΒΑΚΧΕΣ” στα ιερά του χώματα. “Εμείς ακολουθούμε το όνειρο … εσείς”;

“Δήλια Δρώμενα” στο αρχαίο θέατρο της Τανάγρας

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ “ΔΗΛΙΑ ΔΡΩΜΕΝΑ”:
-“Αθήνα Μουτσουνίτσα”  (εφηβικό θέατρο), του Βασίλη Ρώτα
-“Το Ρομπότ Των Δασών”
(παιδικό θέατρο), του Τάκη Γεωργέλλη
-“Λυσιστράτη”, Αριστοφάνους
-“ΟΥΑΧ”!, της Ελένης Γιαννακού
-“Η Βοσκοπούλα Κι Ο Αγαπητικός Της”,Κωμειδύλλιο
του Δ. Κορομηλά
-“Το Σπίτι Της Μπερνάρντα Άλμπα”, Φ. Γ. Λόρκα
-“Το Κορίτσι Με Τα Παραμύθια”,
ονειρόδραμα της Ελένης Γιαννακού
-“Πλούτος”, Αριστοφάνους
-“Δεν Πληρώνω Δεν Πληρώνω”, του Ντάριο Φο
-“Βάκχες”, Ευριπίδη

ΑΡΧΑΙΑ ΔΗΛΙΑ:
2011 “Αρχαία Λαμπαδηφορία ”
2012 “Αναβίωση Αρχαίων Δηλίων”
2013 “Η Γέννηση Του Απόλλωνα”
2014 “Η Μάχη Του Δηλίου”
2015 “Η Προέλευση Του Αρχαίου Δήμου Τανάγρας ”
2016 “Αρχαία Τραγωδία Και Χορός”
“Δήλια Δρώμενα” στο αρχαίο θέατρο της Τανάγρας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος