ΕΚΑ: Ελεύθερες Συλλογικές διαπραγματεύσεις – όχι ομαδικές απολύσεις

Σε σχολιασμό της απόφασης του ευρωδικαστηρίου, προχώρησε το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Αθήνας. Παράλληλα παρουσιάζει και τις θέσεις του για τις κινήσεις που κατά την άποψή του, πρέπει να γίνουν.

Το ΕΚΑ επισημαίνει πως: “Δανειστές κι εργοδότες θα συνεχίσουν τις πιέσεις τους για τις ομαδικές απολύσεις μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) για την υπόθεση των ομαδικών απολύσεων στην ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ.

Η απόφαση αποδεικνύει ότι κανέναν εφησυχασμό δε μπορούν να μας φέρουν «οι βέλτιστες πρακτικές» της Ε.Ε. και οι εργαζόμενοι δε μπορούν να νοιώθουν ασφαλείς. Ταυτόχρονα όμως, ρίχνει την ευθύνη για τον τρόπο ενσωμάτωσης της απόφασης στην ελληνική νομοθεσία και την ελληνική κυβέρνηση”.

Στο “δια ταύτα”, το εργατικό κέντρο σχολιάζει: “Αναμένοντας πλέον την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της υπόθεσης συνολικά, ζητούμε από την Κυβέρνηση να πάρει σαφέστατη θέση εναντίον των ομαδικών απολύσεων και όλων των αντεργατικών μέτρων που ζητούν οι δανειστές. Να νομοθετήσει υπέρ των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και να μην επιτρέψει καμία επιπλέον βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις.

Η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να βάλει ένα τέρμα στην εργοδοτική παραβατικότητα και με ουσιαστικές παρεμβάσεις να μην επιτρέψει την περαιτέρω μείωση του επιπέδου προστασίας των εργαζομένων”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος