Πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών στο πάρκο ΚΑΠΑΨ

Στη δημοσιότητα έδωσε η κινηματογραφική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων το πρόγραμμα του Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: “Κάθε Πέμπτη, στις 8.00 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο. Στη νέα αίθουσα του πάρκου ΚΑΠΑΨ, Λάκωνος 9.
Στον Φλεβάρη έχουμε ετοιμάσει δύο προβολές ταινιών και μια μεγάλη μουσική εκδήλωση-συναυλία.
Αρχίζουμε στις 2 Φλεβάρη και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες & την Ισπανική Πρεσβεία, προβάλλουμε την κωμωδία “Los muertos van deprisa- (οι πεθαμένοι βιάζονται)”.
Στις 9 Φλεβάρη, έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε έναν μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη, τον Διονύση Γρηγοράτο και την τελευταία συγκλονιστική ταινία του “Fils de Grece – Τα παιδιά του Εμφυλίου”, με θέμα την μαζική μετακίνηση 60000 και πλέον παιδιών μακριά από τις εστίες τους κατά τη διάρκεια του Εμφύλιου Πολέμου.

Στις 23 Φλεβάρη, μια μοναδική εκδήλωση – ένα μαγευτικό ταξίδι μουσικής απόλαυσης στον υπέροχο κόσμο της κλασικής μουσικής, με τη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Νέων (ΦΙΛ.Ο.Ν.) και τη συμμετοχή 40 και πλέον εξαίρετων μουσικών σε έργα των Haydn, Beethoven, Verdi, Shostakovich, Ravel, Albinoni και του Ιδρυτή της Κώστα Τσιλίδη.
Στις 16/2 δεν θα γίνει προβολή λόγω Τσικνοπέμπτης”.

Το αναλυτικό πρόγραμμα

Πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών στο πάρκο ΚΑΠΑΨΠέμπτη 2/2, 8.00μ.μ.
LOS MUERTOS VAN DEPRISAS
(ΟΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ)
(2008, διάρκεια 104’)
Ισπανική ταινία, κωμωδία, σκηνοθέτης Ángel de la Cruz.
Η Ειρήνη, είναι οδηγός φορτηγού στη Γαλικία και ψάχνει για οστρακοειδή να τα φέρει στη Γερμανία, όπου καταναλώνονται τα Ισπανικά προϊόντα θαλασσινών.
Της έχουν πει για ένα κοντινό μέρος όπου το πιο διάσημο έδεσμα της περιοχής αυτής μπορεί να βρεθεί.

Όμως, εγκλωβίζεται στο αυτοκίνητό της ενώ βρίσκεται πάνω σε μια γέφυρα, σε κάποιο ψαροχώρι της Γαλικίας, εμποδίζοντας την πρόσβαση των κατοίκων στο νεκροταφείο την ημέρα που κηδεύεται ο πρόεδρος του σωματείου των ψαράδων.
Από εκείνη τη στιγμή, βγαίνει στην επιφάνεια η φαγωμάρα μεταξύ των χωριανών.

Με την ευγενική υποστήριξη: Του Ινστιτούτου Θερβάντες & της πρεσβείας της Ισπανίας.

Πέμπτη 9/2, 8.00μ.μ.
FILS DE GRÈCE:
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ
(2015, διάρκεια 160’)
Ελληνική, ιστορική ταινία, σκηνοθέτης Διονύσης Γρηγοράτος
Ο τίτλος της ταινίας είναι από την έκκληση του Paul Eluard για τα παιδιά του Εμφυλίου Πολέμου, στη διάρκεια της μυθιστορηματικής ανάβασής του στον Γράμμο, και αναφέρεται σε ένα κεφάλαιο της Ιστορίας «απωθημένο στις συνειδήσεις μας, από τις παρενέργειες του Εμφυλίου και του Ψυχρού Πολέμου, που σημερινά γεγονότα το επαναφέρουν».

Το «FILS DE GRÈCE» είναι μια ταινία σύνθεσης, μυθοπλασίας και «δραματοποιημένου» αρχειακού υλικού, με ηθοποιούς αλλά και πρόσωπα που έχουν βιώσει τα γεγονότα. Τα πρόσωπα είναι υπαρκτά εξασφαλίζοντας την αυθεντικότητα, αφού πρωταγωνίστησαν στα γεγονότα, αλλά και επινοημένα (ηθοποιοί).
Το επιλεγμένο αρχειακό υλικό ενσωματώνεται στην ταινία και προωθεί τη δράση, αλληλοσυμπληρούμενο με σκηνές αναπαράστασης και με σημαντικά πολιτικά πρόσωπα που βίωσαν τα γεγονότα (πέραν των πρωταγωνιστών).

Σπουδαία κινηματογραφική εμπειρία, με μια εξαιρετικά ρεαλιστική ιστορική αφήγηση, λόγω της παρουσίασης του σπάνιου αρχειακού υλικού ,που συνδυάζει στοιχεία ρεπορτάζ και της τέχνης της μυθοπλασίας με τον εύστοχο παραλληλισμό του παρελθόντος με το παρόν. Μια ταινία υψηλής καλλιτεχνικής αξίας που καθηλώνει.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταινία & στο site www.filsdegrece.gr.

Πέμπτη 23/2, 8.00μ.μ.
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ,«ΦΙΛ.Ο.Ν»
Η ΦΙΛ.Ο.Ν. αποτελείται από εκλεκτούς νέους μουσικούς που οδηγούνται από την ανάγκη τους να εκφραστούν μέσα από την κλασική μουσική.
Ιδρύθηκε το 2014 με πρωτοβουλία του Έλληνα συνθέτη Κωνσταντίνου Τσιλίδη και την επιθυμία να δημιουργήσει μια ορχήστρα με νέα άτομα με όραμα και αγάπη για τη μουσική.

Η ιδέα αναπτύχθηκε, διαδόθηκε και τώρα αριθμεί πάνω από 40 άτομα.
Θα μας ταξιδέψουν μέσα από ένα υπέροχο πρόγραμμα στον μαγικό κόσμο της κλασικής μουσικής, που θα περιλαμβάνει έργα των Haydn, Beethoven, Verdi, Shostakovich, Ravel, Albinoni και του Ιδρυτή της ορχήστρας, Κώστα Τσιλίδη. Μια μοναδική βραδιά, ευκαιρία να απολαύσετε κλασική μουσική υψηλού επιπέδου”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος