Ημέρες εντάσεων στη Νέα Φιλαδέλφεια – Στο επίκεντρο το γήπεδο της ΑΕΚ

Aναβλήθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας μετά την επίθεση που δέχτηκε ο πρόεδρός του Γιώργος Πάνος.

Το περιστατικό αποτελεί συνέχεια εντάσεων που δημιουργούνται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή και ο Δήμος αναφέρει ότι τόσο για την επίθεση στον κ. Πάνο, όσο και για άλλες ενέργειες, ευθύνονται άτομα που εμφανίζονται ως οπαδοί της ΑΕΚ.

Άτομα με διακριτικά της ΑΕΚ, έχουν βάψει τόσο την πρόσοψη του Δημαρχείου, όσο και κοινωνικό στέκι της περιοχής, θεωρώντας ότι η αρνητική θέση δήμου και κοινωνικών χώρων και κινήσεων στο θέμα της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, παίζει ρόλο στην καθυστέρηση του έργου.

Από την άλλη πλευρά οι δεχόμενοι τις πιέσεις των φερόμενων ως οπαδών της ΑΕΚ, διαψεύδουν ότι η εξέλιξη ή μη του έργου είναι δικιά τους ευθύνη, διεκδικούν να μην υπάρξει παρέμβαση στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας και “φωτογραφίζουν” τη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ σαν υπεύθυνη για την κλιμάκωση της έντασης, κατηγορώντας την για επιχειρηματικά σχέδια που έχουν στόχο και τον περιορισμό του Άλσους.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν, το δικαίωμα στην έκφραση της όποιας άποψης δεν μπορεί να περιορίζεται με βίαιο τρόπο από όσους έχουν κάποια άλλη άποψη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στην περιοχή έχουν υπάρξει παρόμοιες καταστάσεις για το ίδιο θέμα.

Σε ανακοίνωση του δήμου, αναφέρεται πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από «φερόμενους ως οπαδούς της ΑΕΚ» και ότι το κέντρο της πόλης «πολιορκείται» από ομάδα ατόμων που βανδαλίζουν δημοτικά κτίρια και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, καλούν σε συγκεντρώσεις έξω από το δημαρχείο και απειλούν όποιον περαστικό μπορεί θεωρητικά να έχει διαφορετική άποψη από αυτούς γύρω από το θέμα του γηπέδου. Σε μία πρωτοφανή επίδειξη ισχύος, επιχειρείται πειθαναγκασμός των «αντιφρονούντων», ενώ και η έκφραση διαφορετικής γνώμης θεωρείται πρόκληση.

Δεδομένης της κατάστασης, το σημερινό δημοτικό συμβούλιο αναβλήθηκε «μέχρι να διασφαλιστούν συνθήκες ομαλότητας στην πόλη», ενώ απευθύνεται έκκληση προς τα θεσμικά όργανα της πολιτείας και τη δικαιοσύνη, «να «αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διασφαλίσουν, όχι μόνο την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και των συλλογικών οργάνων του Δήμου, αλλά και την ίδια την ασφάλεια αιρετών και των πολιτών».

Φωτο αρχείου

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος