Αντιδράσεις των προσφύγων για τη μεταφορά τους στη Θήβα

Τους λόγους για τους οποίους αντιδρούν στη μεταφορά τους έξω από τη Θήβα, παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου, οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Ελληνικό.

Στη συνέντευξη που έγινε έξω από το χώρο των αφίξεων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, με ισχυρή παρουσία της αστυνομίας και της ΟΠΚΕ, οι πρόσφυγες Μασούντ και Ελιάς, δήλωσαν τα εξής: “Οι πρόσφυγες του Ελληνικού είμαστε αντίθετοι με την μετακίνηση μας στη Θήβα σε ένα κάμπ στη Θήβα, μακριά από την Αθήνα. Δεν θέλουμε την απομόνωση μας.

Το κάμπ είναι δίπλα από εργοστάσιο και τα παιδιά και όλοι μας θα αναπνέουν καυσαέρια από ένα φουγάρο. Θέλουμε να ζήσουμε μέσα στις πόλεις και όχι σε ένα μικρό Γκουαντάναμο. Θέλουμε την συμπαράσταση όλων για να ζήσουμε ανθρώπινα μέσα στις πόλεις”.

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ δήλωσε μεταξύ άλλων: “Η επιλογή του χώρου για την εγκατάσταση στρατοπέδου προσφύγων στη Θήβα είναι ο ορισμός της γκετοποίησης και της απομόνωσης ανθρώπων έξω από τις δομές των πόλεων. Αντί να ανοίγουν τα κλειστά εργοστάσια τα μετατρέπουν σε γκέτο προσφύγων.
Βρίσκεται χιλιόμετρα έξω από την πόλη στη μέση του πουθενά. Που ακριβώς; Στη βιομηχανική ζώνη! Το στρατόπεδο προσφύγων βρίσκεται στη σκιά ενός φουγάρου!

Θέλουν να επιβάλουν να ζουν οικογένειες με παιδάκια αναπνέοντας από πρώτο χέρι τα ευγενή αέρια του εργοστάσιου παραγωγής ηλεκτρισμού ΗΡΩΝ, δίπλα από ένα δάσος φωτοβολταϊκών, περιφραγμένο με συρματοπλέγματα.

Μόνο κατάστημα στη περιοχή μια καφετέρια κοντά στο στρατόπεδο, στο ΚΕΠΒ. Συγκοινωνία, το διερχόμενο λεωφορείο για τις Ερυθρές. Το πιο κοντινό νοσοκομείο; Δέκα χιλιόμετρα, στην έξοδο της Θήβας, από την αντίθετη πλευρά του στρατοπέδου. Πρόσβαση σε σχολεία για τα παιδιά; Σε κάποια χιλιόμετρα.
Οι «οικίσκοι πρότυπο» έχουν δύο δωματιάκια χαμηλοτάβανα με δύο κουκέτες διώροφες το καθένα. Απλά θυμίζουν στρατώνα. Όλα παραταγμένα σε ένα χώρο που δεν υπάρχει ούτε ένα λουλούδι, ούτε ένα πράσινο φύλλο.

Αντιδράσεις των προσφύγων για τη μεταφορά τους στη Θήβα
o χώρος έξω από τη Θήβα

Σπαταλήθηκαν λοιπόν κάποια εκατομμύρια σε εργολαβίες για να απομονωθεί «το ξένο σώμα» των προσφύγων που δεν χωράει στις κοινωνίες μας κατά την κυβέρνηση και τους χρηματοδότες της ΕΕ.
Είναι απύθμενη υποκρισία να παριστάνουν τους ευαίσθητους ανθρωπιστές εκείνοι που στείλανε τα βομβαρδιστικά μαζί με ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ρωσία σκορπίζοντας το θάνατο και την προσφυγιά.

Το μόνο που τους απομένει είναι να δώσουν και ονόματα όπως «Νέο Χαλέπι», «Νέα Μοσούλη» για να μας θυμίσουν ότι η πολιτική «υποδοχής» των προσφύγων σε αυτή τη χώρα έχει βαθιά ρατσιστική παράδοση, με τους «τουρκόσπορους», όπως τους αποκαλούσαν οι ρατσιστές της εποχής, πρόσφυγες του 1922 να βρίσκουν παραγκόσπιτα έξω από το πολιτισμένο κέντρο της Αθήνας και των άλλων πόλεων στις Νέες πόλεις (Ν.Ιωνία, Ν.Σμύρνη κλπ).

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή των προσφύγων στις εργατικές διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος