Με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 12.30 την Πέμπτη 1/12/2016, οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ διεκδικούν  να μην κλείσει η μοναδική Αμυντική Βιομηχανία της Χώρας σε πυρομαχικά, όπλα και οπλικά συστήματα.

Στο πλευρό τους τάσσεται και η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας (ΟΕΧΒΕ), που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Η Ομοσπονδία μας συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά συστήματα για να μην κλείσει η μοναδική Αμυντική Βιομηχανία της Χώρας σε πυρομαχικά, όπλα και οπλικά συστήματα.

Δυστυχώς όμως από τα μεγαλεπήβολα σχέδια επί χάρτου της κυβέρνησης που ψηφίστηκε με σύνθημα το σκίσιμο των μνημονίων και πραγματοποίησε το παραπέρα σκίσιμο της κοινωνίας, έτσι και στα ΕΑΣ οι καλύτερες μέρες που υποσχέθηκαν μεταμορφώθηκαν σε μέρες θανάτου για την εταιρεία και τους εργαζόμενους.

Οι μάγοι με τα δώρα μεταλλάχθηκαν σε ζόμπι. Οι αθεόφοβοι υποκριτές, οι θεομπαίχτες  οδηγούν την εταιρεία σε γρήγορο θάνατο και συνεχίζουν το θέατρο υποκρινόμενοι και μεταβιβάζοντας τις ευθύνες μεταξύ τους.

Η Διοίκηση των ΕΑΣ ρίχνει τις ευθύνες στο Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Άμυνας στη Διοίκηση, το Υπουργείο Οικονομικών σαν Πόντιος Πιλάτος, τις ρίχνει στο Υπουργείο Άμυνας και στη Διοίκηση. Τον ρόλο του καλού ειρηνοποιού έχει το Μαξίμου και ο κ. Φλαμπουράρης δίνει απλόχερα υποσχέσεις στους εργαζόμενους που μόλις βγουν από το γραφείο  του τις ξεχνάει».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ΟΕΧΒΕ στο λογαριασμό της στο Facebook.

Μοιράσου το άρθρο: