Φημολογίες, χιούμορ και προεκλογικά παιχνίδια στις ΗΠΑ (video)

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/Ιpsos που ανακοινώθηκε λίγο πρίν από τα μεσάνυχτα, η Κλίντον προηγείται του Τραμπ κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες.
Το φιλανθρωπικό ίδρυμα Κλίντον πρωταγωνιστεί στο προεκλογικό σκηνικό των ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητεί το κλείσιμό του μετά τη δημοσιοποίηση των νέων email της υποψήφιας των Δημοκρατικών, στα οποία εμπλέκονται δωρητές του ιδρύματος. Η Χίλαρι Κλίντον επιχείρησε να εμφανιστεί χαλαρή και γήινη σε τηλεοπτική εκπομπή και απάντησε με χιούμορ στις επίμονες φήμες ότι έχει προβλήματα υγείας.

Με το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων να τροφοδοτεί συνεχώς τη φημολογία περί προβλημάτων υγείας της Χίλαρι Κλίντον, η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία εμφανίστηκε στην εκπομπή του Τζίμι Κίμελ για να αποδείξει ότι σφύζει από υγεία…

– Δεν ξέρω γιατί τα λένε αυτά. Από τη μία πστεύω ότι είναι μέρος της παλαβής εκστρατείας τους. Λές όλες αυτές τις ανοησίες και ίσως κάποιος σε πιστέψει. Από την άλλη δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Δεν γυρίζω αριστερά δεξιά να αμφισβητώ την υγεία του Τραμπ, θέλω να πω, από όσο καταλαβαίνω είναι υγιής σαν άλογο.

Την ίδια ώρα, άλλα 15.000 email, που εστάλησαν από τον προσωπικό λογαριασμό της υποψήφιας των Δημοκρατικών εγείρουν και πάλι ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων του ιδρυματους Κλίντον και της θητείας της ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. Δωρητές στο ίδρυμα φέρονται να ζητούσαν πρόσβαση στη Χίλαρι όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε: Τα ποσά που αναφέρονται, οι εξυπηρετήσεις που έγιναν εξαιρετικά πολλές φορές, απαιτούν επείγουσα έρευνα από ειδικό εισαγγελέα, αμέσως, αμέσως, αμέσως.

Με την Κλίντον να διατηρεί το προβάδισμα και σε μία προσπάθεια να προσεγγίσει τους ισπανόφωνους και τους αφροαμερικανούς ψηφοφόρους, το επιτελείο του Τραμπ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο υπαναχώρησης όσον αφορά στην απέλαση 11 εκατομμυρίων παράνομων μεταναστών.

Ο ίδιος δηλώνει: Οχι, δεν τα γυρίζω. Θέλουμε να καταλήξουμε σε μία πραγματικά δίκαιη, αλλά αυστηρή λύση.Πρέπει να είναι αυστηρή, αλλά και δίκαιη.

Επιμέλεια: Ευγενία Μυρίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ