Η FCC σχεδιάζει την κατάργηση της ουδετερότητας του Διαδικτύου

Η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) δημοσίευσε την περασμένη Τρίτη ένα σχέδιο που προβλέπει τη διάλυση των κανονισμών για την εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης στο Διαδίκτυο και την οποία αναμένεται να ψηφίσει τον επόμενο μήνα.

Η πρόταση θα ανατρέψει τους κανόνες που είχαν θεσμοθετηθεί από την κυβέρνηση Ομπάμα, οι οποίοι απαγορεύουν στους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου υψηλής ταχύτητας να επιβραδύνουν ή να μην επιτρέπουν στους χρήστες τους πρόσβαση σε ιστοσελίδες. Σύμφωνα με την Ουδετερότητα του Διαδικτύου, όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών θα πρέπει να επιτρέπουν ίση πρόσβαση σε εφαρμογές και περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την πηγή.

“Με την πρότασή μου, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα σταματήσει να μικροδιαχειρίζεται το Διαδίκτυο”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ajit Pai. “Η FCC θα απαιτούσε να υπάρχει διαφάνεια σχετικά με τις πρακτικές των εταιριών που προσφέρουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, έτσι ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να αγοράσουν το καλύτερο πακέτο υπηρεσιών και οι επιχειρηματίες και άλλες μικρές επιχειρήσεις να έχουν τις τεχνικές πληροφορίες που χρειάζονται για να καινοτομήσουν”.

Σύμφωνα με τους New York Times, κάποιες εταιρείες αναμένεται να ξεκινήσουν έναν αγώνα για να αποτρέψουν την πρόταση. Η Ενωση Διαδικτύου (The Internet Association) συμμετέχει σε ένα νομικό αγώνα από το 2015 για την προστασία των υφιστάμενων κανόνων και έχει ήδη λάβει 20 εκατομμύρια σχόλια, πολλά από τα οποία αντιτίθενται στην αλλαγή των κανόνων.

Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Ένωσης Michael Beckerman δήλωσε: “Η πρόταση του προέδρου Pai, αν εφαρμοστεί, αντιπροσωπεύει το τέλος της διαδικτυακής ουδετερότητας όπως την ξέρουμε και αψηφά τη βούληση εκατομμυρίων Αμερικανών που υποστηρίζουν την Ανοικτή Διαταγή Διαδικτύου του 2015. Η πρόταση αυτή ακυρώνει σχεδόν δύο δεκαετίες διμερούς συμφωνίας σχετικά με τις βασικές αρχές δικτυακής ουδετερότητας που προστατεύουν το δικαίωμα των Αμερικανών να έχουν πρόσβαση σε ολόκληρο το Διαδίκτυο”.

Εκτός από την Αμερική όμως υπάρχουν και άλλες χώρες όπου δεν ισχύει η ουδετερότητα του διαδικτύου, όπως η Αργεντινή, το Βέλγιο, η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Χιλή, η Κίνα, η Γαλλία, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Ιαπωνία και η Ρωσία.

ΠΗΓΕΣ:

http://fortune.com/2017/11/21/what-net-neutrality-means-for-you/

https://www.nytimes.com/2017/11/21/technology/fcc-net-neutrality.html

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος