Η Γιανγκ Κιμ είναι υποψήφια του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην 39η Εκλογική Περιφέρεια της Καλιφόρνιας στις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη. Αν εκλεγεί, θα είναι η πρώτη υποψήφια με καταγωγή από τη Νότια Κορέα που θα καθίσει στα έδρανα του αμερικανικού Κογκρέσου, μεταδίδει το ABC News.

Η Κιμ εκλέχθηκε στην τοπική Βουλή της Καλιφόρνιας το 2014 κι έγινε η πρώτη γυναίκα με καταγωγή από την Ασία, που υπηρέτησε στο πολιτειακό νομοθετικό σώμα.

Η Κιμ επιδιώκει να διαχωρίσει άμεσα την υποψηφιότητά της από τις επιλογές του προέδρου Τραμπ, ειδικά σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής.

“Ζω εδώ. Έχω δουλέψει εδώ. Έχω αναθρέψει την οικογένειά μου, εδώ. Γνωρίζω την εκλογική μου περιφέρεια. Δεν είμαι υποψήφια για το κόμμα του Τραμπ,” τόνισε η Κιμ σε συνέντευξή της.

Οι μετανάστες συγκροτούν περίπου το 1/3 του πληθυσμού στην αναφερόμενη εκλογική περιφέρεια που απαρτίζεται από τμήματα του Λος Άντζελες των κομητειών Όραντζ και Σαν Μπερναντίνο, ενώ στην πληθυσμιακή της σύνθεση αποτελείται κατά τα 2/3 από Ασιάτες και Λατίνους.

Η Κιμ μετανάστευσε στην αμερικανική περιοχή του Γκουάμ από τη Νότια Κορέα το 1975, σύμφωνα με το NBC. Αργότερα, μετακινήθηκε στην Χαβάη και τελικά στην Καλιφόρνια όπου και φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας.
Η ίδια, ήταν ιδιοκτήτης και διαχειρίστρια αρκετών επιχειρήσεων, πριν εισέλθει στην δημόσια ζωή, το 1990.
Η Κιμ πέρασε δύο δεκαετίες δουλεύοντας δίπλα στον Ρεπουμπλικάνο Έντ Ρόις που συνταξιοδοτείται και ήταν μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η συνεργασία τους άρχισε από τότε που ο Ρόις ήταν μέλος στην τοπική Γερουσία και συνεχίστηκε με την εκλογή του στο Κογκρέσο.

Η ίδια ολοκλήρωσε την θητεία της μαζί του πριν από τέσσερα χρόνια, ως διευθύντρια των δράσεων της τοπικής κοινωνίας, αλλά και υπεύθυνη για τα θέματα της Ασίας.

Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018, η ίδια έχει συγκεντρώσει ποσό λίγο μικρότερο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, μέσω προσωπικών συνεισφορών από δωρητές.

Ο αντίπαλός της, ο Δημοκρατικός Γκιλ Σισνέρος, έχει συγκεντρώσει περίπου 800.000 δολάρια μέσω των συνεισφορών δωρητών του Δημοκρατικού Κόμματος.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις για τα εκλογικά αποτελέσματα, η Κιμ έχει τρεις στις επτά πιθανότητες νίκης, στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Πηγή: ABC News

Σχετική είδηση:Ντ. Τραμπ: Αν οι μετανάστες «πετάξουν πέτρες ο στρατός μας θα ανταποδώσει»

Μοιράσου το άρθρο: