Στην τελική ευθεία για τις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο την ερχόμενη Τρίτη, ο Ντόναλντ Τραμπ  βρίσκεται στο στόχαστρο επικρίσεων και  για «την πλέον ρατσιστική πολιτική διαφήμιση των τελευταίων 30 ετών». «Είναι εξωφρενικό αυτό που κάνουν οι Δημοκρατικοί στη χώρα μας. ‘Ανοιξαν τα σύνορα και μπήκαν στη χώρα μας δολοφόνοι. Ψηφίστε Ρεπουμπλικάνους», προτρέπει η πολιτική διαφήμιση που αναρτήθηκε και στο Twitter του Ντόναλντ Τραμπ, εμφανίζοντας μάλιστα «εγκληματία μετανάστη» να προειδοποιεί για νέους φόνους Αμερικανών.

«Οι Δημοκρατικοί συνωμοτούν για να βοηθήσουν εισβολείς από την Κεντρική Αμερική, μεταξύ αυτών και ο δολοφόνος Luis Bracamontes, ο μεξικανός ο οποίος απελάθηκε, επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες και καταδικάστηκε τον Φεβρουάριο για τη δολοφονία δύο βουλευτών της Καλιφόρνια.

Παραμονές των εκλογών που θα καθορίσουν αν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα διατηρήσει τον έλεγχο επί της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, ο Τραμπ προειδοποίησε ότι έως και 15.000 στρατιώτες -ισάριθμοι με όσους βρίσκονται στο Αφγανιστάν– θα σταλούν στα σύνορα με το Μεξικό για να εμποδίσουν την είσοδο στο «καραβάνι των μεταναστών» στο πλαίσιο της επιχείρησης με την ονομασία «Πιστός Πατριώτης».

Στο μεταξύ, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν βρίσκεται σε ανοικτή αντιπαράθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ διαφωνώντας ότι μπορεί να καταργηθεί με προεδρικό διάταγμα το «δίκαιο του εδάφους», με το οποίο αποκτούν την αμερικανική υπηκοότητα τα παιδιά που γεννιούνται στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε το Πατρογονικό Δικαίωμα στην Υπηκοότητα, ως  «τρελή πολιτική που πρέπει να καταργηθεί  με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο»,  παρά το γεγονός ότι έχει την εγγύηση του Συντάγματος των ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το αναφερόμενο δικαίωμα έχει ετήσιο κόστος “δισεκατομμυρίων δολαρίων” για τον Αμερικανό φορολογούμενο, και  δεν μπορεί να εφαρμοστεί για τα παιδιά των παράνομων μεταναστών.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Μοιράσου το άρθρο: