Ο ένοπλος που σκότωσε 26 ανθρώπους σε εκκλησία στο Τέξας είχε ιστορικό προβληματικής συμπεριφοράς, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα και έγγραφα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο Ντέβιν Πάτρικ Κέλεϊ, 26 ετών, είχε δικαστεί από στρατοδικείο το 2012 κατηγορούμενος για την κακοποίηση της τότε συζύγου του και του παιδιού του, είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης 12 μηνών και κατόπιν είχε αποταχθεί από την πολεμική αεροπορία, όπου υπηρετούσε, το 2014, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο Τύπου.

Πήρε διαζύγιο από την πρώτη σύζυγό του στο Νέο Μεξικό το 2012 και παντρεύτηκε με τη Ντανιέλ Σιλντς στο Τέξας το 2014, λίγο καιρό μετά την απομάκρυνσή του από τον στρατό, σύμφωνα με κρατικά έγγραφα.

Αξιωματούχοι στο Τέξας δήλωσαν ότι υπήρχε «μια οικογενειακή διένεξη» με τα πεθερικά του κι ότι ο Κέλεϊ έστειλε «απειλητικά» μηνύματα από το κινητό του τηλέφωνο.

Η Σίλντς και ο Κέλεϊ έζησαν μαζί για κάποιο χρονικό διάστημα στο Κολοράντο Σπρινγκς, όπου ο Κέλεϊ είχε βρεθεί στο επίκεντρο καταγγελιών για βίαιη συμπεριφορά εναντίον ζώων, σύμφωνα με τα μητρώα των κρατικών υπηρεσιών. Οι καταγγελίες αποσύρθηκαν αφού ο Κέλεϊ κατέβαλε πρόστιμο, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Ο 26χρονος επέστρεψε στο Νιου Μπράουνφελς, σε απόσταση 56 χλμ από την εκκλησία, το 2017.

Εξάλλου, τα δύο όπλα που είχε αγοράσει ο Κέλεϊ από την αλυσίδα καταστημάτων sporting goods το 2016 και το 2017, τα είχε αγοράσει έπειτα από ελέγχους του ιστορικού του, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία Academy Sports & Outdoors.

«Και οι δύο πωλήσεις εγκρίθηκαν από το εθνικό σύστημα ελέγχου NICS. Συνεργαζόμαστε με τις αρχές επιβολής του νόμου όσο διεξάγουν περαιτέρω έρευνες», υπογράμμισε στην ανακοίνωση της η ιδιωτική εταιρεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: