Κόεν: Ο Τραμπ ήταν ενήμερος και ενέκρινε τη συνάντηση με Ρωσίδα δικηγόρο το 2016

Ο Μάικλ Κόεν, ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, διαβεβαιώνει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε εγκρίνει τη συνάντηση που έκανε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 ο γιος του με Ρωσίδα δικηγόρο η οποία υποσχόταν πληροφορίες που εξέθεταν τη Χίλαρι Κλίντον, μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ την Πέμπτη.

Ο Τραμπ επιμένει ότι δεν ήταν ενήμερος για τη συνάντηση, η οποία έχει επαληθευτεί πως πράγματι έγινε και εξαιτίας της οποίας ο γιος του, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, χρειάστηκε να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου, όπου είχε διαβεβαιώσει πως δεν είχε ενημερώσει τον πατέρα του.

Ο Κόεν δηλώνει ότι ήταν παρών όταν ο πελάτης του ενημερώθηκε για την πρόταση να γίνει η συνάντηση με τη Ρωσίδα δικηγόρο και ότι την ενέκρινε ο ίδιος.

Ο Ντόναλντ ο νεότερος είχε δώσει εξηγήσεις για τη συνάντηση αυτή το καλοκαίρι του 2017, αφού ο Τύπος είχε αποκαλύψει ότι έγινε.

Ο ομοσπονδιακός ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ συνεχίζει να διενεργεί έρευνα για την πιθανή αθέμιτη σύμπραξη ανάμεσα στη Μόσχα και την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016. Ο Τραμπ διαψεύδει ότι υπήρξε οποιαδήποτε σύμπραξη και καταγγέλλει συνεχώς ένα «κυνήγι μαγισσών». Η Ρωσία επίσης αρνείται ότι αναμίχθηκε στην αμερικανική εκλογική διαδικασία.

Σύμφωνα με το CNN, ο Κόεν είναι διατεθειμένος να καταθέσει ενώπιον του Μάλερ όσον αφορά τη συνάντηση.

«Δεν μπορεί κανένας να τον πιστέψει», σχολίασε ο Ρούντι Τζουλιάνι, δικηγόρος του Τραμπ, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. «Αν βασιστούν σε αυτόν θα καταστρέψει την υπόθεσή τους», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην ομάδα του Μάλερ.

Σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν συζητήσει το παραπάνω θέμα με τον Κόεν, ο ίδιος εκφράζει την ελπίδα ότι ο ισχυρισμός του για την συνάντηση στον Πύργο Τραμπ, θα τον βοηθήσει να προσεγγίσει τον Μάλερ, και ίσως η προσέγγιση αυτή, να επηρεάσει θετικά την προσπάθεια μείωσης των νομικών προβλημάτων, με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπος.

Στο μεταξύ, οι Δημοκρατικοί στην Γερουσία πιέζουν για πληροφορίες σχετικές με μία συνάντηση που έγινε στη Μόσχα το 2015, μεταξύ σημαντικών δωρητών της Εθνικής Ένωσης για την Οπλοκατοχή (NRA) κι έναν αριθμό Ρώσων, που από τότε, ελέγχονται από τις αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες ασφάλειας, μεταδίδει το ABC News. Η συνάντηση υποστηρίχθηκε από την ομάδα για την υποστήριξη της οπλοκατοχής στην Ρωσία (Right to Bear Arms). Συνιδρυτικό στέλεχος της οργάνωσης, είναι η Μαρία Μπούτινα που συνελήφθη πρόσφατα, ως μία μυστική πράκτορας που δρούσε για λογαριασμό της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σε επιστολή του, που δημοσιοποιήθηκε χθες, ο Γερουσιαστής Ρον Γουάιντεν από το Όρεγκον και οι Γερουσιαστές Ελίζαμπεθ Γουόρεν από την Μασαχουσέτη, Σέλντον Χουάιτχαους από το Ροντ Άϊλαντ και Ρίτσαρντ Μπλούμενθαλ από το Κονέκτικατ, ζήτησαν “πληροφορίες κι έγγραφα σε σχέση με την επίσκεψη της αντιπροσωπείας της NRA στην Μόσχα, το 2015,” σχετικά με επτά ανθρώπους που συμμετείχαν σε αυτήν. Ο Γουάιντεν έχει αρχίσει έρευνα στις αρχές του χρόνου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η Ρωσική Ομοσπονδία προσπάθησε με μη μόνιμο τρόπο να διαθέσει χρήματα στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα, μέσω της NRA.

Οι εκπρόσωποι των μελών της αντιπροσωπείας της NRA που επισκέφτηκαν την Μόσχα, δεν ανταποκρίθηκαν σε αιτήματα σχολιασμού για την επίσκεψή.

Οι Δημοκρατικοί προσπαθούν για μήνες να εξάγουν ένα συμπέρασμα για το αν η NRA έλαβε χρήματα από οποιαδήποτε πηγή στην Ρωσία κι αν στην περίπτωση που αυτό συνέβη, να διαπιστωθεί αν χρησιμοποιήθηκαν για την υποστήριξη της προεδρικής υποψηφιότητας του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος Τραμπ έλαβε οικονομική υποστήριξη ρεκόρ από την NRA το 2016, η οποία ξεπέρασε τα 30 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ