Στην κατηγορία 5 εντάσσεται πλέον ο τυφώνας Ουίλα -τη μεγαλύτερη στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC)- που κατευθύνεται προς το βορειοδυτικό Μεξικό από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

«Οι σφοδρότεροι άνεμοι ανέρχονται σε σχεδόν 260χλμ/ώρα με πολύ ισχυρές ριπές ανέμου. Ο Ουίλα είναι κατηγορίας 5, και θα εξελιχθεί σε εξαιρετικά δυνατό τυφώνα», ανακοίνωσε το NHC στο τελευταίο δελτίο του.

Στις 10.00 το πρωί τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδας), ο τυφώνας βρισκόταν σε απόσταση 280 χιλιομέτρων από τις νήσους Μαρίας και σε απόσταση 215 χιλιομέτρων από το ακρωτήριο Κοριέντες, στα ανοικτά των βόρειων ακτών του Μεξικού, διευκρίνισε το αμερικανικό μετεωρολογικό ινστιτούτο.

Ο Ουίλα θα φθάσει στις μεξικανικές ακτές το απόγευμα ή τη νύχτα της Τρίτης.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της μεξικανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας (SMM), θα πλήξει τις νότιες περιοχές της πολιτείας Σιναλόα (κεντροδυτικά), στα σύνορα με την πολιτεία Ναγιαρίτ.

Στις παράκτιες περιοχές τριών πολιτειών, της Σιναλόα, του Χαλίσκο και της Ναγιαρίτ, τα σχολεία έκλεισαν τη Δευτέρα και οι αρχές εξέδωσαν προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους.

Σύμφωνα με το NHC, ο τυφώνας ενδέχεται να ενισχυθεί προτού εξασθενήσει την Τρίτη. Ωστόσο, θα παραμείνει ισχυρός, «εξαιρετικά επικίνδυνος τη στιγμή που θα φθάσει στις ακτές του Μεξικού» διευκρίνισαν οι μετεωρολόγοι.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: