Αν κάποιος διαθέτει μερικές… εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, σύντομα θα μπορεί να κάνει τουρισμό στο διάστημα. Αυτό τουλάχιστον υπόσχεται η εταιρία Blue Origin του Τζεφ Μπέζος, η οποία τους επόμενους μήνες αναμένεται να αρχίσει να πουλά τα πρώτα εισιτήρια.

Θα μεταφέρει τους τουρίστες του διαστήματος σε απόσταση περίπου 100 χλμ από την επιφάνεια της Γης, όπου θα μπορούν να μυηθούν στην έλλειψη βαρύτητας και να απολαύσουν το σφαιρικό σχήμα του πλανήτη πριν η κάψουλα του διαστημικού οχήματος επιστρέψει στη Γη με αλεξίπτωτα.

Το διαστημικό όχημα θα διαθέτει έξι μεγάλα παράθυρα παρατήρησης… Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επανδρωμένο ταξίδι. Εντός μηνών, αναμένεται να δοκιμαστεί και το σύστημα διαφυγής- η κάψουλα που θα μεταφέρει τους επιβαίνοντες στη Γη, αν κάτι πάει στραβά.

Η πώληση των εισιτηρίων θα αρχίσει το 2019. Εκτιμάται ότι τα λειτουργικά έξοδα του κάθε ταξιδιού θα φτάσουν τα 10 εκατομμύρια δολάρια. Με έξι επιβάτες που αναμένεται να πληρώσουν μέχρι 300.000 δολάρια ο καθένας, το κόστος δεν καλύπτεται αλλά η πρόκληση είναι μεγάλη και ο ανταγωνισμός έντονος: o Ρίτσαρντ Μπράνσον και ο Έλον Μασκ μαζί με τον Τζεφ Μπέζος αποτελούν αυτή τη στιγμή την τριάδα των σύγχρονων επενδυτών που έχουν θέσει ως στόχο να καταστήσουν το διάστημα… λίγο πιο κοντινό προορισμό… για όσους μπορούν να καταβάλουν το τίμημα.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: