Πέθανε ο Πολ Άλεν, συνιδρυτής της Microsoft

Σε ηλικία 65 ετών έφυγε από τη ζωή, (τη Δευτέρα 15/10) Ο δισεκατομμυριούχος Πολ Άλεν, που μαζί με τον επίσης δισεκατομμυριούχο (και μέχρι πρόσφατα πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη) Μπιλ Γκέιτς ίδρυσαν –το 1975- την εταιρεία πληροφορικής Microsoft.

Όπως έγινε γνωστό από σχετική ανακοίνωση της εταιρείας του (Vulcan) ο Άλεν έχασε τη μάχη με τον καρκίνο. «Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του ιδρυτή μας Πολ Άλεν, συνιδρυτή της Microsoft», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Άλεν «πέθανε τη Δευτέρα το απόγευμα» στο Σιάτλ, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, εξαιτίας των «επιπλοκών του λεμφώματος μη-Χότζκιν» από το οποίο έπασχε.

Στις αρχές Οκτωβρίου, ο Άλεν είχε κάνει γνωστό ότι παρουσίασε υποτροπή στην ασθένειά του, για την οποία είχε υποβληθεί σε θεραπεία μια πρώτη φορά το 2009, διαβεβαιώνοντας πως οι γιατροί του ήταν «αισιόδοξοι».

Ο Άλεν αποχώρησε από τη Microsoft το 1983, πριν ιδρύσει τη Vulcan και γίνει πρόεδρος της επενδυτικής εταιρείας, η έδρα της οποίας βρίσκεται στο Σιάτλ.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η περιουσία του Άλεν ανερχόταν το βράδυ της Δευτέρας σε 20,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο ίδιος ήταν, μεταξύ  άλλων,  ιδιοκτήτης της ομάδας του αμερικάνικου ποδοσφαίρου Seattle Seahawks. Εκτός όλων των άλλων ήταν γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο στον τομέα της υγείας. Στην αυτοβιογραφία του, που κυκλοφόρησε το 2011, αναφέρεται –όπως είναι αναμενόμενο- και στη σχέση του με τον Γκέιτς, αλλά και σε διάφορες λεπτομέρειες που σχετίζονται με τη δημιουργία και λειτουργία της Microsoft.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP /Elaine Thompson

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος