Millennials ή αλλιώς Generation Υ. Πρόκειται για τους νέους, ηλικίας 18-35, οι οποίοι έχουν γεννηθεί από το 1981 και μετά και αναφέρονται συχνά ως ένα ξεχωριστό είδος με δικές τους αξίες, ανάγκες και θέλω στα οποία οι πολιτικοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Πρώτο στοιχείο για να αρχίσουμε να γνωρίζουμε αυτή την ομάδα, ειδικά στην Αμερική, είναι το γεγονός ότι στην Αϊόβα, στο Χαμσάϊρ και στη Νεβάδα πάνω από το 80% των ψηφοφόρων κάτω των 30 ετών, ψήφισαν τον Bernie Sanders, ο οποίος κατέβηκε ως υποψήφιος διεκδικώντας το χρίσμα για την υποψηφιότητα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2016, έναντι της Χίλαρι Κλίντον.

Και ενώ όλοι νόμιζαν ότι θα αποσυρθεί γρήγορα από την κούρσα, ξαφνικά παίρνει την πρωτιά στο προπύργιο της Κλίντον, το Χάμσαϊρ, με ένα εξωπραγματικό ποσοστό 60,4%, έναντι 38% της Χίλαρι. Η πολιτική προσέγγιση του 74χρονου σοσιαλιστή –όπως ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται- είχε ξεσηκώσει τη γενιά των Millennials!

Photo: orlandoweekly.com/ Rob Bartlett
Photo: orlandoweekly.com/ Rob Bartlett

Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την στήριξη που πέρνει η Χίλαρι, από τους νέους υποστηρικτές του Μπαράκ Ομπάμα, με τον ίδιο να δίνει ομιλία στην Κεντρική Φλόριντα σε μια προσπάθεια να τους πείσει να την ψηφίσουν.

Αυτοί οι ψηφοφόροι, λέγεται ότι θα κρίνουν και την έκβαση των αμερικανικών εκλογών, καθώς ακόμα δεν μπορεί να εκτιμηθεί σε ποιόν θα εμπιστευτούν την ψήφο τους. Όπως χαρακτηριστικά λέγεται, η ιστορία αυτών των εκλογών θα έχει να κάνει με την προσέλευση των Millennials στις κάλπες.

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, έδειξε ότι η Χίλαρι Κλίντον προηγείται μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων ηλικίας 18-29 ετών.

Οι μέρες μετράνε αντίστροφα μέχρι και την 8η Νοεμβρίου.

Έρευνες δείχνουν, ότι η γενιά των Millennials απορρίπτει τον κομματισμό και από τις δύο πλευρές και ενώνεται στο πολιτικό κέντρο, προσπαθώντας να καταλήξει σε συμβιβασμούς για πολλά και διαφορετικά θέματα.

Τρία από τα ζητήματα τα οποία τους απασχολούν, είναι οικονομία, ο έλεγχος των όπλων αλλά και κοινωνικά θέματα.

Σύμφωνα με τους αριθμούς, η γενιά των Millennials έχει ξεπεράσει το δημογραφικό γκρουπ των «baby boomers», των ανθρώπων δηλαδή που είχαν γεννηθεί μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο (μεταξύ 1945-1960).

Πολλοί από τους Millennials, δηλώνουν απογοητευμένοι από τους Χίλαρι και Τραμπ και η σκέψη να ψηφίσουν ένα τρίτο κόμμα, διαφαίνεται ως λύση για τα δικά τους πιστεύω.

Όμως, αυτή τους η σκέψη προκαλεί πανικό σε πολλούς…

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Timemagazine, οι Millennials, βρήκαν τελικά κάτι να αγαπήσουν, στη Χίλαρι Κλίντον. Ο λόγος; Tο γεγονός ότι κατάφερε να σταθεί και να αντιμετωπίσει τον Ντόναλντ Τραμπ κι έτσι καταγράφεται ένας αυξανόμενος ενθουσιασμός, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

Άλλες μετρήσεις, δείχνουν ότι μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις για τα e-mail της Χίλαρι Κλίντον, η δημοτικότητά της στους Millennials έχει πέσει από 68% σε 62%.

Γενιά της τεχνολογίας, της μόρφωσης, των σπουδών, των social media, σύμφωνα με άλλους γενιά ναρκισσιστική και ψυχρή, γενιά της παγκόσμιας ύφεσης, γενιά των trends, γενιά της αυτοπεποίθησης.

Μια γενιά που φαίνεται ότι έχει πολύ μεγάλη ευθύνη.

Μοιράσου το άρθρο: