Πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο εμπορικό κέντρο Jacksonville Landing, στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα. Σύμφωνα το γραφείο του σερίφη της πόλης δράστης, ήταν ένας λευκός άνδρας ο οποίος αυτοκτόνησε. 

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε εστιατόριο κατά τη διάρκεια τουρνουά του video game Madden NFL 19, το οποίο μάλιστα μεταδιδόταν απευθείας μέσω διαδικτύου. Ο αριθμός των θυμάτων δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως ωστόσο τοπικά μέσα ανεβάζουν τους νεκρούς στους 4 και τους τραυματίες στους 11, με τον έναν εξ αυτών να είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Οι αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή και έχουν μεταφέρει σε ασφαλή σημεία όσους κρύβονταν σε διάφορα σημεία εντός του κτηρίου.

AP Photo/Laura Heald

Το τουρνουά μάλιστα μεταδιδόταν απευθείας μέσω διαδικτύου. Οποίος παρακολουθούσε την εξέλιξή του μπορούσε να δει στο κάτω μέρος της οθόνης που μετέδιδε το video game «παράθυρο» όπου εμφανίζονται δύο από τους νεαρούς παίκτες. Δευτερόλεπτα πριν από την επίθεση επάνω στην μπλούζα του ενός εμφανίζεται το σημάδι λέιζερ του σκόπευτρου του όπλου της δράστη. Σε εκείνο το σημείο η μετάδοση εικόνας διακόπτεται απότομα, όμως συνεχίζεται η ηχητική απευθείας μετάδοση των ήχων των πυροβολισμών και των ανθρώπων που φωνάζουν.

Σύμφωνα με πληροφορία που δημοσίευσε η εφημερίδα Los Angeles Times, δράστης της επίθεσης ήταν ένας παίκτης που συμμετείχε στο τουρνουά και έχασε. Επικαλούμενη μηνύματα άλλου παίκτη που βρισκόταν στην αίθουσα, η εφημερίδα ανέφερε ότι ο ένοπλος σημάδεψε πολλούς ανθρώπους πριν αυτοκτονήσει.

«Είχα πολλή τύχη. Η σφαίρα χτύπησε το δάκτυλό μου», έγραψε στο Twitter o 19χρονος Ντρίνι Τζόκα, που ανήκει σε μία από τις ομάδες που συμμετείχαν στο τουρνουά με την ονομασία Complexity Gaming. Ο επικεφαλής της ομάδας αυτής, που δεν ήταν παρών στον χώρο της επίθεσης, δήλωσε στο AFP μέσω Twitter ότι ο παίκτης κατάφερε να διαφύγει και να κρυφτεί σε ένα αθλητικό κλαμπ.

Το γραφείο του σερίφη της πόλης από την πρώτη στιγμή μέσω του λογαριασμού του στο Twitter καλούσε τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή.

Παράλληλα οι αρχές μέσω twitter προσπαθούσαν να έρθουν σε επαφή με όσους βρίσκονταν κρυμμένοι εντός του κτηρίου. «Σας ζητάμε να παραμείνετε ψύχραιμοι. Μείνετε εκεί που βίσκεστε κρυμμένοι. Ερχόμαστε εμείς σε εσάς. Μην βγείτε έξω τρέχοντας» ανέφεραν σε μήνυμα τους.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Μοιράσου το άρθρο: