Δεκάδες αθλήτριες ρυθμικής γυμναστικής έλυσαν την πολυετή σιωπή τους και μίλησαν για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστησαν από τον επί 19 χρόνια γιατρό της γυμναστικής ομοσπονδίας των ΗΠΑ, Λάρι Νασάρ.

Η Τζέιμι Ντάντσερ, χάλκινη στους Ολυμπιακούς του 2000 είναι μια από τις αθλήτριες που κατήγγειλαν την δράση του γιατρού. Η Τζέσικα Χόουαρντ, τρεις φορές πρωταθλήτρια Ηνωμένων Πολιτειών στη ρυθμική γυμναστική ήταν 15 ετών όταν ο Νασάρ την κακοποίησε για πρώτη φορά.

Η Γυμναστική Ομοσπονδία των ΗΠΑ τον απέλυσε πριν από δύο χρόνια, όταν κλήθηκε στο δικαστήριο έπειτα από έρευνα που τον εμφάνιζε εμπλεκόμενο σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης, οι οποίες δεν σχετίζονταν με αθλήτριες.

Ο Νασάρ εξέταζε αθλήτριες και στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και είναι ήδη αντιμέτωπος με τις κατηγορίες δύο γυναικών. Στη μία εξ αυτών, η μια γυναίκα υποστηρίζει πως κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον συγκεκριμένο άνθρωπο κατά τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας και συγκεκριμένα από τα 6 ώς τα 12 της χρόνια.

Οι πρώην γυμνάστριες κατέθεσαν ενώπιον του κογκρέσου με την ελπίδα ότι θα ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο που θα προστατεύει τις νεαρές αθλήτριες, βάζοντας τέλος στην ταπείνωση και τον εκφοβισμό που αντιμετωπίζουν.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Ευγενία Μυρίδου

Μοιράσου το άρθρο: