Στις Ηνωμένες Πολιτείες υπερψηφίστηκε στη Γερουσία η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση εδώ και 31 χρόνια στη χώρα, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για μεγάλη νίκη του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Το νομοσχέδιο, που πέρασε από το δεύτερο σώμα του Κογκρέσου με μια ισχνή πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων, προβλέπει σαρωτική μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα. Οι δημοκρατικοί γερουσιαστές, χαρακτηρίζουν το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο δώρο για τις μεγάλες εταιρείες και τους πλουσιότερους Αμερικανούς, καταγγέλλοντας πως θα αυξήσει το έλλειμμα και το χρέος.

«Επιστρέφουμε στην Αμερική το μεγαλείο της» δήλωσε από τον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την έγκριση από τα δύο σώματα του Κογκρέσου του σχεδίου νόμου το οποίο προβλέπει τη σαρωτική μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα των ΗΠΑ.

Δίπλα στον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, και τον επικεφαλής της πλειοψηφίας των ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, ο Τραμπ χαιρέτισε την έγκριση του νομοσχεδίου για την φορολογική μεταρρύθμιση.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, με 224 ψήφους υπέρ έναντι 201 κατά, έδωσε σήμερα την τελική έγκριση στο νομοσχέδιο, το οποίο εγκρίθηκε τα ξημερώματα από την Γερουσία, με 51 ψήφους υπέρ έναντι 48 κατά, αλλά το έστειλε πίσω στη Βουλή για να επαναληφθεί στο σώμα αυτό η ψηφοφορία στο σύνολο του κειμένου, έπειτα από ένα απρόοπτο διαδικαστικό πρόβλημα της τελευταίας στιγμής.

Απομένει η υπογραφή του κειμένου από τον πρόεδρο Τραμπ για να μετατραπεί σε νόμο του κράτους.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: