Οργισμένοι οι κάτοικοι του δυτικού Λονδίνου συνεχίζουν τις πορείες διαμαρτυρίας ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα της πυρκαγιάς στο Grenfell Tower.

Μέτρα στήριξης των πληγέντων θα ανακοινώσει και συναντήσεις με επιζήσαντες της πυρκαγιάς, εθελοντές και εκπροσώπους των τοπικών αρχών θα πραγματοποιήσει η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. Στους πληγέντες  θα διατεθούν πέντε εκατομμύρια λίρες και όσοι έχασαν τα σπίτια τους θα έχουν εγκατασταθεί σε νέα εντός τριών εβδομάδων.

Τις προηγούμενες ημέρες η κ. Μέι δέχτηκε κριτική επειδή απέφυγε να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής όταν επισκέφθηκε την Πέμπτη τον τόπο της τραγωδίας και μάλιστα έγινε δεκτή με αποδοκιμασίες και συνθήματα όπως «Ντροπή σου» και «Δειλή» όταν επέστρεψε εκεί την Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, το μαροκινό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι επτά Μαροκινοί συγκαταλέγονται πιθανόν μεταξύ των θυμάτων της πυρκαγιάς  στο κτίριο Grenfell Tower. Περίπου 600 άνθρωποι κατοικούσαν στο κτίριο των 24 ορόφων και 120 διαμερισμάτων.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι 58 άνθρωποι φέρεται ότι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυώροφο κτίριο κατοικιών του Λονδίνου.

«Δυστυχώς υπάρχουν 58 άνθρωποι, οι οποίοι, όπως έχουμε ενημερωθεί, βρίσκονταν στο Grenfell Tower εκείνη την νύχτα και οι οποίοι αγνοούνται και δυστυχώς θα πρέπει να υποθέσω ότι είναι νεκροί», δήλωσε ο επικεφαλής του Σώματος Στιούαρτ Κάντι προς τους δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι ο αριθμός αυτός ενδεχομένως να αλλάξει.

Η αστυνομία έκανε μέχρι σήμερα λόγο για 30 νεκρούς. Ο Κάντι είπε ότι στους 58 περιλαμβάνονται οι 30 αυτοί.

Πηγές: EΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP