Ψύχραιμος εμφανίστηκε  ο υπουργός Οικονομικών  Φίλιπ Χάμοντ  λέγοντας ότι η Βρετανία ετοιμάζεται για όλες τις πιθανές εκβάσεις του Brexit, περιλαμβανομένου και του σεναρίου να μην επιτευχθεί καμία συμφωνία.

Έσπευσε μάλιστα να συμπληρώσει ότι δεν θα δώσει ακόμη στα υπουργεία πόρους για ρυθμίσεις έκτακτης ανάγκης.

«Είμαι ξεκάθαρος ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το σενάριο να μην επιτευχθεί καμία συμφωνία, εκτός και εάν, και έως ότου, έχουμε σαφείς ενδείξεις ότι δεν είναι αυτό στο οποίο θα καταλήξουμε», δήλωσε ο Χάμοντ σε επιτροπή της Βουλής.

Ωστόσο, ο Χάμοντ απέρριψε την ιδέα ότι η Βρετανία θα πρέπει να ξεκινήσει να εφαρμόζει συγκεκριμένες ρυθμίσεις έκτακτης ανάγκης, περιλαμβανομένης της πρότασης ότι θα πρέπει να αρχίσει να δαπανά χρήματα για να ενδυναμώσει τις υπηρεσίες της στα σύνορα και τα τελωνεία.

«Δεν πιστεύω ότι θα πρέπει να ασχολούμαστε με πιθανώς άσκοπες δαπάνες έως την τελευταία στιγμή που θα χρειαστεί να το κάνουμε» ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, δήλωσε ότι ένα «σύννεφο αβεβαιότητας» για το Brexit σκιάζει την οικονομία της χώρας και ότι πρέπει να διαλυθεί το συντομότερο δυνατόν.

«Η γενική μου άποψη για την οικονομία μας είναι ότι είναι θεμελιωδώς ισχυρή», δήλωσε ο Χάμοντ σε βουλευτές, προσθέτοντας ότι υπάρχουν κάποια πολύ ισχυρά στοιχεία και μια ισχυρή προοπτική για το μέλλον.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: