Η Επίτροπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λονδίνου Ντάνι Κότον δήλωσε την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 ότι οι πυροσβέστες έφθασαν μεν έως τον τελευταίο όροφο του 24ώροφου κτιρίου εργατικών κατοικιών στο δυτικό Λονδίνο που κάηκε χθες, αλλά δεν έχουν καταφέρει ακόμη να πραγματοποιήσουν ενδελεχή έρευνα γιατί δεν είναι ασφαλές γι’ αυτούς να περπατούν στις άκρες των καμένων χώρων του.

Σε συνέντευξή της στο ITV, η Κότον δήλωσε ότι «κάποιες από τις εσωτερικές δομές (του κτιρίου) δεν θεωρούνται αυτή τη στιγμή ασφαλείς, ωστόσο είναι ασφαλής ο κεντρικός πυρήνας του. Επομένως, οι πυροσβέστες μου ανέβηκαν στον τελευταίο όροφο χθες το βράδυ, αλλά πραγματοποίησαν μόνο την αρχική, σύντομη έρευνα από τις εισόδους των διαμερισμάτων».

«Παρότι έχουμε ανέβει εκεί, δεν έχουμε καταφέρει να πραγματοποιήσουμε ενδελεχή έρευνα και μέχρι να μπορέσουμε να καταστήσουμε ασφαλές το κτίριο δεν θέλω να διακινδυνεύσω την ασφάλεια των πυροσβεστών μου αυτή τη στιγμή».

Η Κότον είπε ότι στατικοί μηχανικοί και ειδικοί αστικής έρευνας και διάσωσης θα επιθεωρήσουν το κτίριο και όταν κριθεί ασφαλές θα πραγματοποιηθεί πλήρης έρευνα.

Οι αρχές έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο 12 ανθρώπων στην πυρκαγιά που ξέσπασε στον πύργο Grenfell αλλά ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Λονδίνο: Αναμένεται αύξηση του αριθμού των νεκρών (video)