Οι χειρότεροι φόβοι για τον αριθμό των νεκρών από την τραγωδία στον πύργο του Λονδίνου, δυστυχώς επιβεβαιώνονται. Από τους 62 που είχαν επίσημα καταγραφεί τις προηγούμενες ημέρες νέα στοιχεία ανεβάζουν τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς, στα 79. Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι πέντε άνθρωποι που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι βρέθηκαν σώοι και αβλαβείς.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας επιβεβαίωσε την νέα τραγική εξέλιξη, δηλώνοντας πως 79 άνθρωποι θεωρούνται νεκροί, είτε αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με τον Στιούαρτ Κούντι, πολλές από τις οικογένειες έχουν χάσει παραπάνω από ένα άτομο από τη φωτιά και βρίσκονται σε εξαιρετικά δεινή κατάσταση.

«Είναι σημαντικό για μένα να βρω απαντήσεις για αυτές τις οικογένειες που έχουν επηρεαστεί», δήλωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Στιούαρτ Κούντι, πέντε από τους νεκρούς έχουν ταυτοποιηθεί επίσημα, ενώ η διαδικασία αναγνώρισης των υπόλοιπων θυμάτων αναμένεται να είναι επίπονη και θα ολοκληρωθεί με αργούς ρυθμούς.

Ο επικεφαλής της μητροπολιτικής αστυνομίας δεν έκρυψε την δυσφορία του όταν περιέγραφε στους δημοσιογράφους την κατάσταση που συνάντησε ο ίδιος στο εσωτερικό του πύργου, όπου οι επιχειρήσεις έρευνας αναμένεται να συνεχιστούν για εβδομάδες.

«Είναι απίστευτα δύσκολο να περιγράψει κανείς την καταστροφή σε ορισμένα τμήματα του κτιρίου» είπε με σπασμένη φωνή.

«Πρόκειται για μια πραγματικά φρικτή πραγματικότητα καθώς ενδεχομένως δεν θα μπορέσουμε ποτέ να ταυτοποιήσουμε κάποιους από τους ανθρώπους εξαιτίας της έντασης της φωτιάς», τόνισε.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε τη Δευτέρα σε ολόκληρη τη Βρετανία στις 13.00 (ώρα Ελλάδας) στη μνήμη των θυμάτων της πυρκαγιάς.

Η φονική πυρκαγιά στις 13 Ιουνίου στο 24όροφο κτίριο στέρησε τη ζωή στους ενοίκους, δημιουργώντας κλίμα οργής.

Η Μέι ηγείται σε «υπερβολικά αντίξοους καιρούς»

Η πρωθυπουργός ηγείται της χώρας σε «υπερβολικά αντίξοους καιρούς», η κυβέρνηση θα ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των πολιτών για απαντήσεις στα ερωτήματα σχετικά με τη φονική πυρκαγιά στο Λονδίνο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι.

Η εφημερίδα Sunday Telegraph, επικαλούμενη υψηλόβαθμα στελέχη των Τόρις, έγραψε ότι η Μέι κινδυνεύει να αντιμετωπίσει άμεσα θέμα ηγεσίας από ευρωσκεπτικιστές βουλευτές του κόμματός της αν αποφασίσει ένα ηπιότερο Brexit.

Η εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ τόνισε επίσης ότι η πρωθυπουργός γνωρίζει πως οι πολίτες θέλουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας στο πολυώροφο κτίριο κατοικιών και ότι η σχετική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η κυβέρνηση της Μέι, η οποία δέχτηκε επικρίσεις για αργή και ψυχρή αντίδραση μετά την τραγωδία, έχει έρθει σε επαφή με όλες τις τοπικές αρχές στη χώρα ζητώντας τους να καταγράψουν τις όποιες ανησυχίες τους για θέματα ασφαλείας έπειτα από την πυρκαγιά, είπε η εκπρόσωπος.

Η Μέι δεν στήριξε την πρόταση που κατέθεσε ο αρχηγός των αντιπολιτευόμενων Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν να κατασχεθούν τα ακατοίκητα ακίνητα για να στεγάσουν τους επιζώντες της πυρκαγιάς.

Πηγή: BBC

Σχετική είδηση

Τους πληγέντες από την πυρκαγιά στο Λονδίνο επισκέφτηκε η Βασίλισσα Ελισάβετ

Αποδοκιμασίες στην Τερέζα Μέι στον απόηχο της πυρκαγιάς (video)

Λονδίνο: Έρευνα για την απόδοση ευθυνών – Κατάλογο αγνουμένων δημοσιεύει η Sun