Στη Βρετανία δυναμικά ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία για όλα τα κόμματα. Σήμερα ο Τζέρεμι Κόρμπιν απέφυγε να αναφερθεί στο BREXIT, ενώ η Τερέζα Μέϊ προτάσσει την οικονομία.

Η πρώτη μέρα της προεκλογικής περιόδου, άνοιξε με τον Τζέρεμι Κόρμπιν να υπεραμύνεται των χαμηλών εισοδημάτων και να επιτίθεται στην πολιτική των συντηρητικών που όπως είπε ευνοεί τους πλουσιότερους.

Στην πρώτη του μεγάλη προεκλογική ομιλία δήλωσε ότι η ψηφοφορία της 8ης Ιουνίου δεν θα είναι προφανής και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αψηφούν τους ειδικούς του κατεστημένου, αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που τον θέλουν πολύ πίσω από το Συντηρητικό κόμμα. Απέφυγε να αναφερθεί στο Brexit, καθώς θεωρείται ότι του κοστίζει σε ψήφους.

Σημερινή δημοσκόπηση δίνει στο Συντηρητικό κόμμα 48% και στους Εργατικούς, μόλις 24%.

Η Τερέζα Μέι ζήτησε εντολή από τον λαό προκειμένου να ενώσει το κόμμα της, εστιάζοντας σε αυτούς που θέλουν το σκληρό Brexit άνευ όρων. Όλα δείχνουν ότι η βρετανή πρωθυπουργός θέλει ένα ήπιο Brexit, με μία μεταβατική περίοδο ως ότου αποκολληθεί από την ενιαία αγορά, κυρίως για να προστατευθεί η βρετανική οικονομία.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι διαδικασίες για το Brexit.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Ευδοξία Λυμπέρη

Σχετική είδηση

Οι Συντηρητικοί της Μέι προηγούνται σε δημοσκόπηση

Μοιράσου το άρθρο: