Ένας άνδρας έπεσε «εσκεμμένα» με το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω σε πεζούς στην πόλη Μπλανιάκ, στα περίχωρα της Τουλούζης, στη νοτιοδυτική Γαλλία. Άνδρας με ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης. Προετοίμαζε την πράξη του εδώ και έναν μήνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τρεις φοιτητές τραυματίστηκαν.

Πρόκειται για Κινέζους σπουδαστές. Μια 23χρονη είναι σοβαρότερα τραυματισμένη, ένας νεαρός άνδρας και άλλη μια κοπέλα, ηλικίας 22 και 23 ετών, φέρουν ελαφρύτερα τραύματα.

«Ενημερωθήκαμε στις 15.45 τοπική ώρα (16.45 ώρα Ελλάδας) ότι ένας άνδρας έπεσε εσκεμμένα με το όχημα που οδηγούσε πάνω σε τρεις ανθρώπους» δήλωσε από το σημείο ο εισαγγελέας της περιοχής Πιερ Υβ Κουιγιό, διευκρινίζοντας ότι ο δράστης «παραδέχθηκε πως ήθελε να παρασύρει (με το όχημά του) αυτούς τους ανθρώπους».

Ερωτηθείς σχετικά με πιθανά τρομοκρατικά κίνητρα, ο Κουιγιό απάντησε ότι «δεν διαθέτει κανένα στοιχείο για κάτι τέτοιο».

Η δικαστική αστυνομία κι όχι η αντιτρομοκρατική μονάδα ανέλαβε την έρευνα για «απόπειρα δολοφονιών», διευκρίνισε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Europe 1 ο οδηγός, ηλικίας 28 ετών, ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές όχι όμως για τρομοκρατικές υποθέσεις και συνελήφθη επί τόπου.

Ο εισαγγελέας επέμεινε στο «ψυχιατρικό προφίλ» του 28χρονου, διευκρινίζοντας ότι ο νεαρός άνδρας παρακολουθείτο από ψυχολόγους στο πλαίσιο της διαδικασίας αναστολής έκτισης δύο ποινών του, με την υποχρέωση να ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή.

Το πρόσωπο αυτό προετοίμαζε αυτό το σχέδιο εδώ και περίπου «έναν μήνα», επισήμανε κατόπιν ο εισαγγελέας μιλώντας στο ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM-TV.

Το όχημα παρέσυρε τους τρεις σπουδαστές την ώρα που προσπαθούσαν να διασχίσουν τον δρόμο μπροστά από το συγκρότημα IGS όπου στεγάζονται πολλά σχολικά ιδρύματα δευτερόβαθμιας εκπαίδευσης.

Κατόπιν, όπως μετέδωσε το Europe 1, ο δράστης στάθμευσε το όχημά του και περίμενε τις δυνάμεις ασφαλείας καπνίζοντας μάλιστα ένα τσιγάρο.

Όπως μετέδωσε αρχικά το τηλεοπτικό δίκτυο Europe 1 το περιστατικό συνέβη στην έξοδο του λυκείου-κολεγίου Σεντ Εξιπερί. Λίγο μετά έγινε γνωστό, από το τηλεοπτικό δίκτυο Europe 1, ότι τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν έξω από το συγκρότημα «IGS Alternance», γύρω στις 16.00 τοπική ώρα.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: